Semasa

Gara-Gara Tertekan Pedal Minyak, Kereta Nenek Ini Terus ‘Parking’ Dalam Bank

Pemandu wanita sering dikritik sebagai seorang pemandu yang paling cuai. Hal ini kerana sudah lali mendengar kisah-kisah kaum wanita terlibat dalam kem@langan kecil yang tidak diduga seperti tertekan pedal minyak, tersalah masuk kotak parking, dan sebagainya. Isu-isu sebegini membuatkan wanita digelar sebagai pemandu paling cuai ketika berada di atas jalan raya.

BACA : Gara-Gara Bagi Ajaran ‘Sesat’, Bidan Ini Tersangkut Di Ladang Sawit Kerana Waze

Begitulah apa yang terjadi kepada seorang nenek berumur 78 tahun apabila kereta jenis Perodua Iriz yang dipandunya terbabas sehingga merempuh sebuah premis bank di Kulai.

Kredit Foto : NSTP

Hilang kawalan akibat tersalah tekan pedal minyak

Akibat tersalah menekan pedal minyak semasa ingin parkir kereta di kawasan berdekatan, kereta yang dipandunya meluru laju sehingga melanggar cermin pintu premis bank tersebut. Walau bagaimanapun nenek itu tidak mengalami sebarang kecederaan.

Kredit Foto : Kosmo

Rempuhan itu menyebabkan seorang pengawal keselamatan mengalami luk@ di kaki kiri menerima beberapa jahitan manakala ma@ngsa wanita luk@ di tangannya menyebabkan mereka dibawa ke H0spital Kulai.

“Kenderaan itu hanya mengalami kerosakan pada bahagian depan, bonet, pintu kiri dan kanan, tayar, rim dan cermin besar. Bank terbabit pula rosak pada bahagian cermin pintu, perabot dan dinding luar.” 

Oleh hal yang demikian, rata-rata netizen turut membuat kesimpulan mereka sendiri berkenaan apa yang telah berlaku.

Wanita dan kereta..memang bah@ya

Wanita?? Dah agak..

Jangan kecam..nama pun nenek tua 78 tahun..biasalah

Kaum2 wanita belajar juga bawa kereta manual

Cantik dia parking dalam tu

Kredit Foto : Kosmo

Sumber : Harian Metro

[instagram-feed]