Gadjet Hiburan Semasa

Gara-Gara Bagi Ajaran ‘Sesat’, Bidan Ini Tersangkut Di Ladang Sawit Kerana Waze

Kecanggihan teknologi dan aplikasi pada masa kini telah banyak membantu urusan manusia dalam segala hal dengan hanya menggunakan hujung jari. Terutama sekali aplikasi navigasi Waze kerap kali digunakan oleh manusia sebagai petunjuk arah dan jangka masa diperluk4n yang kita sampai ke destinasi. Kadangkala akibat terlalu percayakan aplikasi ini boleh bawa kita ke tempat yang tidak tepat.

BACA: B*ngang Tak Bertempat Budak Tunjuk Power Tengah Jalan Undang Kemarahan Awam

Gambar sekadar hiasan

Begitulah apa terjadi kepada seorang wanita lingkungan 30-an yang juga merupakan bidan berasal dari Ulu Yam ini sesat apabila kereta miliknya telah memasuki kawasan ladang kelapa sawit di Jenjarom, Selangor semalam selepas menggunakan aplikasi navigasi tersebut.

Gambar sekadar hiasan

Menurut wanita berkenaan, kejadian itu berlaku semasa dia dalam perjalanan ke rumah pelanggannya di Saujana Putra. Akibatnya, dia telah dibawa ke sana sebelum tersangkut dalam keadaan jalan yang berlumpur di situ.

Ketua Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Teluk Panglima Garang memaklumkan yang pihaknya telah menerima panggilan bagi kejadian tersebut pada jam 8.36 pagi. Sepasukan anggota telah pergi ke lokasi untuk mencari mangs4.

“Mangs4 ditemui dalam keadaan selamat dan dibawa keluar dari ladang tersebut…”

Anggota b0mba bertugas turut membantu mengeluarkan tayar kereta mangs4 yang gagal bergerak kerana terperangkap dalam lumpur tanah merah di ladang sawit berkenaan. Rata-rata netizen juga turut meningg4lkan komen berkongsi pengalaman mereka menggunakan aplikasi tersebut.

Pernah berhenti betul2 di kawasan perkuburan

Pernah tersesat sampai j1rat India

Sekali bawa sampai kebun mana tah..

Sumber : Sinar Harian

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram