Inspirasi

Enggan Beri Harapan Palsu, Wanita Ini Dedah Realiti Sebenar Lepas Berkahwin!

Mungkin manis di luar namun pahit pula di dalam. Kata-kata tersebut amat sesuai untuk menggambarkan kehidupan selepas berkahwin. Walaupun ada kebahagiaan baru tatkala sudah mempunyai hubungan halal dengan orang yang dicintai, namun kita juga harus sedia memikul tanggungjawab dan cabaran yang baru. Mungkin itulah yang cuba disampaikan oleh pemilik akaun Jane Dunggg menerusi Twitternya tentang realiti sebenar dalam meniti alam perkahwinan.

Baca : Ini Pengorbanan Terbesar Dalam Hidup Saya Untuk Fizo Dan Keluarganya Mawar

Kalau la boleh bercinta sampai bila-bila tanpa kahwin

Menurut Jane, dia telah menerima persoalan tentang hidup berkahwin ini dari seorang individu. Enggan memberikan harapan palsu yang ‘manis’ semata-mata, Jane memilih untuk menjawab secara jujur. Katanya, hidup selepas berkahwin memang sangat berbeza daripada zaman bercinta.

Pilihlah family mertua yang baik sebab tu pun mainkan peranan

Walaupun dia berkahwin pada 29 tahun dan usia tersebut kedengaran agak lewat bagi seorang wanita, namun Jane tetap merasakan ia terlalu cepat. Dia juga sempat memberi peringatan agar orang lain bersedia dalam menghadapi fasa perkahwinan ini.

Ibarat makin kita dewasa, makin banyak masalah nak hadap

Perkongsian Jan tentang hal ini tidaklah bermakna rumah tangganya menghadapi masalah. Bahkan dia merasa bersyukur kerana dikurniakan suami dan keluarga mertua yang baik. Kesimpulannya, setiap orang harus membuat pilihan yang bijak dan berfikir masak-masak sebelum mengambil keputusan berkahwin.

Sumber : Twitter Jane Dunggg