Hiburan

Ditegur Tok Cindai Baling Tanjak Ke Lantai, Nabil Ahmad Akhirnya Mohon Maaf

Tindakan pelawak Nabil Ahmad membaling tanjak yang dipakainya semasa rancangan Muzikal Lawak Superstar sedang bersiaran langsung telah mendatangkan rasa kurang senang ramai termasuklah Tok Cindai Balai Adat. Hal ini apabila beliau membuat teguran kepada Nabil menerusi Facebook dan memohon pengacara itu membuat permohonan maaf secara terbuka di atas ketelanjurannya berbuat demikian.

BACA : “Jihan Nabil Patut Datang Mahkamah Jadi Saksi Sebab Ada Atas Pentas”- Aishah

Menurut kapsyen yang ditulis, beliau dan seluruh pengamal budaya bangsa meluahkan rasa kesal mereka dengan tindakan bi4dap pelawak berusia 36 tahun ini semasa rancangan itu sedang bersiaran langsung pada Jumaat lalu.

Personally, saya amat maIu dengan perbuatan saya

Selepas didesak oleh pihaknya, akhirnya Nabil tampil membuat pemohonan maaf secara terbuka kepada semua orang yang terkesan menerusi video di laman Instagram dan mengaku kesilapannya serta menjadi pengajaran buat dirinya.

Anggaplah ia tidak disengajakan

Tindakan Nabil itu juga diterima baik oleh Tok Cindai apabila dia telah menghubunginya secara peribadi untuk berbincang panjang lebar dan memohon kemaafan. Malah isu ini juga dianggap telah selesai.

Alhamdulillah masih ramai yang sayang & menjaga!

Dalam masa yang sama, Nabil turut terkesan dengan cara Tok Cindai memberi teguran dan nasihat kepada dirinya. Pengacara kelahiran Negeri Sembilan ini juga meluahkan rasa terharu dan sedih apabila pihak pengamal budaya itu memberi ingatan tentang adat dan budaya tapi dengan cara yang cukup haIus kepadanya.

Sumber : FB Tok Cindai IG Nabil Ahmad