Realiti Hidup Tips Berguna

“Dah 2019, Tapi Ramai Pandang Rendah Pada Kami…” – Jurufoto Luah Kecewa

Pada zaman sekarang ini, perkhidmatan fotografi sangat diperluk4n semakin mendapat permintaan masyarakat. Tak kiralah untuk tujuan majlis korporat, perkahwinan, graduasi dan banyak lagi, perkhidmatan ini sering ditagih ramai untuk mendapatkan hasil foto yang terbaik. Namun begitu, masih terdapat segeIintir masyarakat yang tidak berhati perut untuk mendapatkan servis dengan harga yang sangat rendah, malah percuma pun ada!

BACA: 7km Berkerusi Roda Hantar Pesanan GrabFood, Kecekalan Gadis Ini Buat Ramai Hiba

Menerusi satu posting di laman Twitter baru-baru ini, seorang jurufoto telah meluahkan rasa kecewa apabila berdepan dengan permintaan yang tidak masuk akal oleh klien yang mahukan perkhidmatan secara percuma.

Dah 2019…ada lagi orang pandang rendah kerjaya ni

“Berminat tak jadi photographer? Tapi no charge…”

Dia menolak tawaran itu dengan baik, sambil menegaskan bahawa seseorang jurufoto perlu mengeluarkan sejumlah perbelanjaan untuk menjalankan tugasnya walaupun mereka masih mentah dalam bidang tersebut.

Ada perut kena isi…ini bukan cara buat business

Nak upah photographer…ambil kira sekali kos dia

Camera ada umur dia…dah sampai limit kena beli baru

Untuk sesetengah orang…itulah periuk nasi mereka

Tolong respect profesion lain juga…diorang ada skill yang korang takde

Rata-rata netizen turut bersetuju dengan kenyataan daripada pemuda ini, selain turut menyatakan rasa geram dengan sikap mereka yang tidak faham dengan kesemua perkara tersebut.

Macam mana sekalipun…jangan kerja free of charge

Berniaga…tapi kedekut, geram!

Sama macam minta harga murah dekat MUA…ingat pergi class takde duit?

Sumber: Twitter azmaredzal

1
like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.