Semasa

Buang Bayi Dalam Plastik Sampah Sampai Berulat, Janda Beranak 3 Ditahan

Semalam telah dilaporkan tentang penemuan may4t bayi yang sudah berulat dan belum dikenal pasti jantina dalam sebuah plastik sampah hitam di tepi jalan berdekatan dengan terowong Kampung Dato Syed Nahar, Langkawi. Ia dipercayai telah dibuang sejak 4 hari lalu. May4t bayi maIang itu dijumpai oleh seorang wanita yang terhidu bau busuk lalu memaklumkan kepada pihak poIis.

BACA : Bersubahat Buang Bayi Di Masjid, Nenek 63 Tahun Akhirnya Ditahan!

‘Bungkusan’ tersebut kemudian dibawa ke Jabatan Forensik HospitaI Langkawi sebelum dihantar ke HospitaI SuItanah Bahiyah untuk siasatan lanjut. Sebaik siasatan dijalankan, pihak poIis telah menahan seorang janda anak tiga berusia 36 tahun malam tadi.

Menurut Ketua PoIis Daerah Langkawi Superintendan Mohd Iqbal Ibrahim, wanita yang bekerja sebagai pengawal keselamatan sekolah itu ditahan 9.30 malam di perkarangan lPD Langkawi.

Siasatan awal suspek mengaku telah membuang bayi berkenaan hasil hubungan terlarang bersama teman lelakinya yang dikenali melalui aplikasi Bee Talk.

Tumpah dar4h di tempat kerja..masuk plastik, buang

Tambah Mohd Iqbal, suspek juga memiliki tiga orang anak yang berusia 2 hingga 17 tahun. Suspek akan direman pada hari ini bagi membantu siasatan.

Jelas sekali sikap ibu yang tidak bertanggungjawab ini telah mencetuskan kemarahan ramai apabila rata-rata netizen menyelar tindakannya yang tergamak membuang bayi sendiri.

Orang lain dok usaha nak dapatkan anak.. 

Manalah otak kau wahai betina.. tergamaknya kau pergi buang

Kalau tak nak bagi la kat orang..perempuan jenis apa kau ni

Sumber : Harian Metro