Semasa

Bersubahat Buang Bayi Di Masjid, Nenek 63 Tahun Akhirnya Ditahan!

Semalam digemp4rkan dengan penemuan seorang bayi perempuan yang dibaluti kain batik ditinggalkan dalam kotak oleh penduduk di Masjid Aceh, Simpang Tiga Ara Kuda, Tasek Gelugor. Susulan daripada penemuan itu, bayi terbabit dibawa ambulans ke HospitaI Kepala Batas untuk membuat pemeriksaan lanjut. Doktor juga mengesahkan bahawa bayi itu tidak mengalami sebarang keceder4an dan stabil.

BACA : Rempuh Ambulans Bawa Wanita Sarat Hamil, Pemandu SUV Rupanya Kejar Lampu Hijau!

Namun, apa yang lebih memiluk4n adalah nenek kepada bayi terbabit sanggup bersubahat dengan si ibu untuk membuangnya. Menerusi laporan akhbar, ibu kepada bayi maIang itu merupakan seorang janda beranak anak.

Warga emas berusia 63 tahun itu akhirnya ditahan di Kulim, Kedah  pada jam 12.30 tengah malam tadi manakala anak perempuannya pula kini masih menerima rawatan di hospitaI.

Menurut sumber, perbuatan mereka itu dikesan selepas ibu kepada bayi berkenaan mendapatkan rawatan di sebuah klinik swasta kerana uri masih melekat dalam perutnya.

Gambar Sekadar Hiasan

Doktor yang merawat m4ngsa di klinik tersebut telah merujuk k3s berkenaan ke hospitaI dan berjaya mengesan wanita terbabit. Disebabkan k3s tersebut viral di media sosial, akhirnya ibu kepada wanita terbabit serah diri di Balai PoIis Kulim Hi-Tech.

Siasatan awal mendapati 2 beranak terbabit pada awalnya ingin meletakkan bayi berkenaan di pusat jagaan namun mereka telah bertukar fikiran lalu meninggaIkannya di belakang masjid.

Siasatan lanjut sedang dijalankan dan pihak poIis akan menahan ibu bayi tersebut dalam masa terdekat kerana dia sedang dirawat di hospitaI.

Sumber : Harian Metro Oh My Media

[instagram-feed]