Hiburan

“Born To Be Ugly” – Hina Haneesya Hanee, Netizen ‘Basuh’ Komen Lelaki Bawang

Nama pendatang baru dalam dunia seni iaitu Haneesya Hanee tidak asing lagi. Sejak terpalit dengan k0ntroversi pemulangan takhta Dewi Remaja 2018/2019 dan isu minum arak di kelab malam, setiap tingkah lakunya menjadi tumpuan ramai. Apa saja yang dikongsikan di media sosial juga seringkali menarik perhatian termasuklah video yang dimuat naik di Instagram baru-baru ini.

BACA : [VIDEO] “Rasa Nak Menangis” – Haneesya Hiburkan Anak Yatim Dapat Pujian Netizen

Dalam video ini memaparkan Haneesya sedang menyanyikan sebahagian daripada lagu “idontwannabeyouanymore” daripada Billie Eilish yang menjadi kegemarannya.

Saya jarang post apa yang saya nyanyi tetapi ini adalah satu lagi.

Namun, terdapat sesuatu menarik perhatian ramai adalah komen berunsur penghinaan daripada seorang individu di bawah video yang dikongsikan oleh Haneesya atau lebih mesra disapa Hanee itu.

Anda dilahirkan untuk jadi hodoh

Enggan dirinya dihina sedemikian, Hanee bertindak membalas komen individu terbabit dengan jawapan yang cukup padu!

Komen yang baik datang daripada seorang pendebat, seorang pelajar UUM. Walaupun saya hodoh, tetapi sekurang-kurangnya saya tidak pergi kepada orang lain dan mengatakan ‘awak dilahirkan untuk jadi hodoh. Sekurang-kurangnya sikap saya tidak hodoh seperti anda.

Ternyata, komen menghina daripada individu itu turut mencuri tumpuan ramai apabila rata-rata netizen menyelar tindakannya berbuat demikian.

Rasanya awak ni tak pernah tengok diri kat cermin kot

Semoga Allah ‘anugerahkan’ sesuatu buatmu atas penghinaan 

MaIangnya mak kamu lahirkan kamu

Tidak tahan diri dikecam, akhirnya individu ini meninggaIkan pendapatnya berhubung komen menghinanya mengenai Hanee.

Bertenang sis. Saya ada hak untuk komen. Anda seorang artis dan saya hanya orang biasa. Jika anda terlalu benci dengan komen yang buruk, jadi sila tutup komen. Satu perkara lagi, terima kasih kerana menyemak IG saya dan tahu di mana saya datang. 

Sumber : IG Haneesya Hanee