Bob Dikritik Nyanyi Lagu ‘Anta Permana’, Ini Ulasan Dato’ Sri Siti Nurhaliza

Persaingan Separuh Akhir Muzik Muzik ke 34 (SFMM34) minggu kedua sudah melabuhkan tirainya pada Jumaat lepas dengan menyaksikan lagu berjudul ‘Sumpah’ nyanyian Naim Daniel telah dinobatkan sebagai Lagu Terbaik. Bagaimanapun, persembahan daripada Bob Yusof ketika menyanyikan lagu ‘Anta Permana’ juga antara yang menjadi bualan hangat daripada netizen. Dah menjadi lumrah kerana menggantikan penyanyi nombor satu Malaysia, pasti pelbagai kritikan telah dilontarkan.

BACA: [VIDEO] Nyanyian Persis Recording, Persembahan Ernie Zakri Buat Ramai Meremang

Bob seorang penyanyi versatil

Baru-baru ini, Dato’ Sri Siti Nurhaliza menerusi portal Harian Metro telah memberi kenyataan berhubung isu berkenaan. Menurutnya, komen yang tidak menyukai nyanyian Bob pada malam tersebut merupakan perkara biasa. Hakikatnya, dia menganggap Bob sebagai seorang penyanyi versatil sekali gus pilihan yang tepat untuk menyampaikan lagu ciptaan Hael Husaini dan Ezra Kong. Jelasnya lagi, alumni Akademi Fantasia musim kedua itu sudah banyak kali menyanyikan lagu tersebut sepanjang karier nyanyiannya.

Selain Bob, Ernie mungkin calon sesuai

Dalam masa yang sama. penyanyi tersohor yang terkenal dengan gelaran ‘Tok Ti’ ini juga memberitahu pemilihan Bob sebagai penyanyi gantian itu juga adalah berdasarkan perbincangan bersama komposer, Kak Rozi dan pasukan Universal Music. Hasilnya, kesemua mereka telah sepakat dan bersetuju dengan pemilihan tersebut. Selain penyanyi lelaki berkenaan, Ernie Zakri turut tersenarai sebagai calon awal untuk menggantikkannya sekiranya guru vokal itu tidak turut bertanding pada minggu yang sama.

Kalau penyanyi wanita, saya memang sukakan Ernie. Cuma, dia pun turut bertanding. Jadi tak boleh. Macam dikatakan tadi, Bob adalah pilihan tepat kami.

Kredit foto Harian Metro

 

Sumber: Harian Metro