Hiburan

[VIDEO] Nyanyian Persis Recording, Persembahan Ernie Zakri Buat Ramai Meremang

Semalam telah berlangsungnya konsert minggu kedua bagi Separuh Akhir Muzik Muzik ke-34 (SFMM34) melibatkan 11 buah lagu yang bertanding untuk merebut tempat ke peringkat seterusnya. Jika minggu lepas lagu daripada Drama Band berjudul ‘Drama’ telah dinobatkan sebagai lagu terbaik, kini penyanyi baru iaitu Naim Daniel menerusi lagu ‘Sumpah’ pula menambat hati juri. Dalam semua persembahan, nyanyian Ernie Zakri juga antara yang mendapat perhatian ramai.

BACA: Tutup Komen IG- Ernie Zakri Undang Kritikan Netizen Kerana Rekaan Baju

Power vokal Ernie

Membawakan sebuah lagu berentak pop ballad berjudul ‘Ku Bersuara’ hasil gubahan empat orang pencipta iaitu Syamel, Omar K, Blaine Bakri dan John Jeevasingham, pastinya ia memberi cabaran besar buat dirinya. Berdiri keseorangan tanpa rakan duet serasinya seperti acara tahun lepas, persembahan daripada guru vokal ini nyata tidak mengecewakan sama sekali.

View this post on Instagram

Perghhh power vokal @erniezakri love terukkkkkkk. Min jatuh cinta lahhh ❤️❤️❤️ #sfmm34

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia) on

Mendapat tepukan gemuruh daripada penonton

Meninjau persembahannya malam tadi, penyanyi ini sememangnya berjaya menyampaikan lagu berkenaan dengan cukup bertenaga. Selain penjiwaannya yang penuh emosi, paduan vokalnya ketika menyampaikan nada tinggi dalam lagu tersebut turut mendapat pujian daripada netizen. Bahkan, tepukan gemuruh daripada penonton boleh didengar selepas persembahan selesai.

Lebih bagus daripada recording. Part last sangat mahal

Persembahan tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya memuji kehebatan vokal Ernie yang kedengaran persis seperti versi rakaman. Tidak kurang juga, ada netizen yang membuat ramalan awal bahawa lagu tersebut pasti melangkah ke Anugerah Juara Lagu berdasarkan nyanyian artis itu malam tadi.

Sumber: Youtube TV9Malaysia & IG TV3Malaysia

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram