Realiti Hidup Santai

BF Hilang Lepas Terlanjur Sampai ‘Melekat’, Akhirnya Kawan Pula Jadi Mangsa!

Sebuah perkongsian di Twitter baru-baru ini telah mendedahkan mesej perbualan antara seorang gadis bernama Yaya dengan rakannya yang difahamkan sedang hamil anak luar nikah. Dia telah terlanjur dan teman lelakinya kini melarikan diri. Dia telah meminta pertolongan Yaya untuk menemaninya menggugurkan kandungan tersebut memandangkan tidak mahu kedua-dua ibu bapanya mengetahui akan hal itu.

BACA: Dah 3 Bulan Tak Peri0d, Tak Tahu Bini Hamil – Dokt0r Berang, Dedah Sikap Suami

Gambar sekadar hiasan

Macam mana nak pujuk ni 

BF aku pun dah tak terima aku. Siap block aku lagi 

Yaya merasakan rakannya itu tidak patut menggugurkan kandungan itu kerana kasihan dengan bayinya. Dia mencadangkan supaya gadis itu berterus-terang dengan kedua-dua orang tuanya dan melupakan lelaki tersebut.

Aku memang nak anak ni m*ti 

Perkongsian Yaya telah mendapat perhatian ramai netizen. Menerusi DM, segeIintir individu telah memberikan beberapa cadangan klinik yang selamat untuk rakannya itu menggugurkan kandungan. Malah ada juga yang memberikannya beberapa cadangan rumah perlindungan untuk gadis-gadis seperti rakannya itu.

Thanks korang.. sangat membantu 

Selain itu, terdapat juga beberapa gadis yang turut menghubungi Yaya kerana menghadapi masalah yang sama seperti rakannya itu.

Another case pregnant kena tinggal dengan boyfriend

I mengandung 3 minggu dan BF tinggalkan I sebab perempuan lain 

Terpaksa gugurkan.. kat Perak ada 1.5k, I takda banyak duit 

Gambar sekadar hiasan

Lelaki taknak bertanggungjawab.. parents tak tahu 

Ekoran masalah dan dilema yang dihadapi gadis-gadis ini, beberapa individu telah menyokong jika mereka ingin menggugurkan kandungan tersebut atas dasar untuk mengelakkan tekanan emosi.

Gambar sekadar hiasan

Pengguguran sah kalau menjejaskan emosi ibu dan kesihatan bayi 

Gugurkan. Jangan lambatkan lagi.. Seseorang kena teman dia

Namun, ramai netizen yang tidak bersetuju dengan cadangan tersebut kerana pada mereka menggugurkan kandungan adalah salah.

Harus & makruh gugurkan untuk selamatkan nyawa pernah dengar.. tapi kalau nak tutup malu… 

Berdesing telinga aku.. cukuplah berzina, jangan membunvh

Dah sedap ber*men.. tak ingat dosa nak tambah dosa lagi 

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter Yaya

like
love
haha
wow
1
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.