Cinta & Perhubungan Inspirasi Realiti Hidup

“Aku Excited Tapi Suami”-Duit Tak Cukup, Wanita Kongsi Kisah Rezeki Mengandung

Setiap pas4ngan yang sudah mendirikan rumah tangga pastinya mengimpikan sebuah keluarga yang lengkap dengan memiliki cahaya mata. Meskipun begitu, ada yang terpaksa untuk membuat perancangan keluarga terlebih dahulu kerana status kewangan yang tidak mengizinkan pertambahan ahli keluarga baru. Tetapi, rezeki anak daripada Allah siapa lah yang mampu untuk menidakkan. Jika sudah diberikan amanah anak untuk dijaga, pasti diberiNya bantuan dalam pelbagai bentuk.

BACA: Dulu Duit Ngam-Ngam Sebulan, Berkat Rezeki Anak Dapat Tawaran Kerja Oil & Gas!

Gambar sekadar hiasan

Ekoran peningkatan kos sara hidup yang terpaksa dihadapi kini, semakin ramai pas4ngan yang berasa takut dan belum bersedia untuk membesarkan anak. Itulah yang dirasakan oleh suami kepada individu bernama Unisa yang baru-baru ini ada membuat perkongsian di laman Twitter mengenai kisah kehamilannya yang pertama.

Masa tahu pregnant, aku over excited…tapi suami cakap takut tak mampu tanggung

Gambar sekadar hiasan

Semua berubah bila pergi scan…tetiba semua mampu, rupanya boss naikkan gaji

Masa takda anak, hujung bulan tinggal belasan ringgit je…sekarang baki more than RM700

Sekarang I percaya anak tu punca rezeki & I makin happy sekrang sebab anak I

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian ramai yang ratanya turut merasakan kebimbangan yang sama. Tak kurang juga ada yang turut berkongsi kisah mereka yang merasakan rezeki bertambah selepas memiliki anak.

Alhamdulillah, anak tu kan punca rezeki juga
Masa pregnant dulu I yang risau, suami happy…now dah rasa rezeki anak tu luas
Masa pregnant apply belajar under ker4jaan…tiba2 after bersalin I dapat
Just follow je apa yang ditetapkan…InsyaAllah semuanya akan baik2 je

Sumber: Twitter unisamohd

like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.