Cinta & Perhubungan

Dah 3 Bulan Tak Peri0d, Tak Tahu Bini Hamil – Dokt0r Berang, Dedah Sikap Suami

Selain mengasihi, para suami juga perlu perlu mempunyai sifat bertanggungjawab dan melindungi isterinya. Dalam hal ini, segala perkara tentang isteri seharusnya menjadi pengetahuan si suami. Seperti satu cerita pendek yang dikongsikan oleh seorang d0ktor ini, dia mendedahkan pengalamannya berurusan dengan seorang lelaki bergelar suami tetapi tidak tahu apa-apa tentang kehamilan isterinya.

BACA: “Boleh Ceriakan Hati..”- Pesanan ‘Deep’ Buat Para Suami Yang Tak Suka Bergambar

Gambar sekadar hiasan

Tak tahu… dokt0r tanyalah suami saya

 Isteri encik hamil ke? – Tak tahu

Last period saya 3 bulan lepas 

Gambar sekadar hiasan

Terkejut aku ada kantung janin kat luar kem4luan pes4kit

Gambar sekadar hiasan

Dalam proses nak admit pes4kit tadi, aku panggil suami

Isteri encik sebenarnya hamil 20 minggu 

Menurut d0ktor ini, dia tergerak hati untuk berkongsi pengalaman bersama pes4kitnya itu selepas membaca posting yang dibuat oleh penyanyi nasyid Suhaimi Saad di Facebook tentang perkara hangat melibatkan dirinya baru-baru ini yang enggan menghantar anak-anak ke sekolah.

Kisah pendek yang diceritakan d0ktor ini tentang sikap suami tersebut telah mendapat pelbagai pandangan daripada netizen, salah satunya seperti ini.

Janganlah marah suami dia. Bukan tak ambil tahu.. takde tanda2 morning sickness

Namun, lebih ramai yang bersikap prejudis dan melemparkan kritikan terhadap suami tersebut.

Mengangkang, menghenjut jelah yg kau tau 

Gambar sekadar hiasan

Benda macam ni tak cover kursus kahwin ke 

Sebagai pengajaran kepada cerita dokt0r ini tentang sikap suami tersebut,  dia telah menyeru golongan wanita supaya mencari suami yang boleh memimpin mereka dengan ilmu di dada. Segala perkara yang berlaku kepada isteri haruslah diketahui suami dan bukannya bersikap sambil lewa dan lepas tangan.

Carilah lelaki yang boleh memimpin menggunakan ilmu

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter nuasaad_

like
love
1
haha
wow
sad
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Tunggu sekejap yer..

0