Santai Viral

Bengang Sangat Jumpa ‘Plastik’ Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis

Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Siapa kata memasak hanyalah pekerjaan orang perempuan sahaja? Zaman sekarang, lelaki juga perlu mempunyai kemahiran untuk memasak. Tidak dinafikan, ada sebahagiannya memang rajin membantu di dapur tetapi mungkin kesudahannya tidak seindah seperti yang diharapkan. Kalau dah mula melangkah masuk dapur, memang jenuh wanita nak memperkenalkan setiap bahan dan cara memasak segala bagai. Bahkan, ada sahaja gelagat yang bakal menggeletek hati kita semua.


BACA: Punca Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari

Apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang?

Samalah seperti perkongsian yang dibuat oleh seorang lelaki dengan akaun Twitter bernama Apar Raziq apabila dia meluahkan rasa tidak puas hatinya sewaktu membersihkan sotong baru-baru ini. Entah bergurau atau sebaliknya, namun dia seolah-olah tampak berang kerana menjumpai cebisan plastik di dalam badan sotong.

Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 2

Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 3

Itu bukan tulang. Buktinya..

Seakan-akan mahu ‘membela diri’ apabila ramai yang mengatakan plastik itu adalah tulang sotong, lelaki ini siap memuat naik foto untuk membezakan kedua-dua bahan tersebut. Biarpun mungkin ia hanyalah sekadar gurauan untuk pengikut, namun kegigihannya untuk menyampaikan fakta tentang pencemaran alam nyata mendapat perhatian daripada warganet.


Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 4

Aku kalau makan sotong, makan plastik tu saja. Sotong aku buang

Perkongsian lelaki ini nampaknya mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya kelihatan terhibur dan memahami nada gurauan yang cuba disampaikan. Tidak ketinggalan, ada juga netizen yang sempat berseloroh di ruangan komen. Keseluruhannya, status tersebut telah mendapat lebih 4 ribu retweets dan 5 ribu likes setakat ini.


Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 5 Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 6 Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 7

Bengang Sangat Jumpa 'Plastik' Masa Siang Sotong, Komen Netizen Pula Lucu Habis 8
Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter AparRaziq

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Bercinta 1 Pejabat & Putus, Dua-Dua Tarik Muka – “Pencen Lagi 30 Tahun”
🔥Suami Remove Makeup Isteri Lepas Wedding, Berdekah Warna Kulit Sebenar Kantoi
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram