Semasa Viral

Punca ‘Tersiat’ Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari

Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Ancaman boleh datang daripada pelbagai arah dan bentuk. Pada zaman sekarang, banyak kejadian yang tidak disangka-sangka boleh berlaku biarpun sebahagiannya mungkin tidak masuk dek akal. Hal ini membuktikan bahawa ajal, jodoh dan pertemuan itu sememangnya sudah ditetapkan sebelum kita dilahirkan lagi. Begitulah ungkapan yang sesuai tatkala membaca suatu kejadian yang melibatkan seorang lelaki di China baru-baru ini.

BACA; Lepas Beberapa Jam Tak Tahan 10 Batang Gigi Dicabut, Wanita Disahkan Temui Ajal

Kecuaian ketika membersihkan udang

Menurut sebuah portal berita, seorang lelaki yang mesra disapa Wang dari Hangzhou, China itu telah menemui ajal akibat tiga hari dijangkiti bakteria jahat. Anehnya, insiden itu dipercayai berlaku akibat kecuaian diri sendiri ketika membersihkan udang.

Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 2
Gambar sekadar hiasan

Tidak sengaja memotong kulit jari

Menyorot kronologi yang didedahkan oleh ahli keluarga, Wang sebelum ini tidak sengaja memotong kulit jari sewaktu membersihkan udang yang dibelinya. Perkara itu lantas menyebabkan kulit jarinya tersiat dan doktor mengesahkan Wang dijangkiti bakteria jenis Vibrio vulnificus, iaitu sejenis bakteria yang boleh meragut nyawa.


Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 3
Gambar sekadar hiasan

Organ dalaman rosak. Disahkan pergi buat selamanya

Menerusi sumber, pemeriksaan lanjut mendapati banyak organ dalaman Wang telah gagal berfungsi menyebabkan dia terpaksa dibawa ke Unit Rawatan Rapi (ICU) untuk pemeriksaan dan rawatan. Akan tetapi, Wang telah dilaporkan tidak lagi bernyawa. Kejadian tanpa diduga itu ternyata membuatkan ramai netizen terkejut dan bersimpati terhadapnya.

Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 4 Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 5 Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 6

Punca 'Tersiat' Kulit Jari Masa Kopek Udang, Lelaki Ini Temui Ajal Lepas 3 Hari 7
Gambar sekadar hiasan

Sumber: Era & QQ

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya