Inspirasi International

Anak Jati Kedah Raih Pengiktirafan Tertinggi Universiti Di Amerika Syarikat!

Semalam menerusi laporan akhbar, seorang pelajar tajaan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) yang menyambung pengajian di Pennsylvania State University, Amerika Syarikat menerima pengiktirafan tertinggi dalam bidang kejuruteraan. Pelajar tersebut bernama Muhamad Saiful Hakimi Daud berasal dari Sungai Petani ini telah dianugerahkan Marshal Kehormat Kejuruteraan College of Earth and Mineral Sciences’ pada tanggal 3 Mei lalu.

BACA : 4 Tahun Bertugas Di Madinah, Nurse Kongsi Detik Disunting Doktor Rakyat Sudan!

Muhammad Saiful merupakan pelajar Malaysia pertama yang dipilih untuk menerima anugerah tersebut dengan skor Purata Nilai Gred Kumulatiff (PNGK) iaitu 4.0. Pihak JPA turut mengatakan bahawa wakil daripada Pennsylvania State University telah memuji Muhammad Saiful di atas pencapaian akademik dan kemahiran kepimpinan yang sangat tinggi.

Difahamkan, Muhammad Saiful kini sedang Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Petroleum & Natural Gas Engineering Minor in Energy Business and Finance di universiti berkenaan.

Jelas sekali pencapaian hebat Muhammad Saiful ini menjadi kebanggaan rakyat Malaysia kerana mengharumkan nama negara dan rata-rata netizen juga mengucapkan tahniah atas pengiktirafan itu di Facebook.

Tahniah! Anda buat ibu bapa anda dan rakyat Malaysia bangga

Tahniah moga terus cemerlang

4.0..memang hebat..tahniah

Saat Muhammad Saiful menerima pengiktirafan

Sumber : Bernama Free Malaysia Today