Cinta & Perhubungan

4 Tahun Bertugas Di Madinah, Nurse Kongsi Detik Disunting Doktor Rakyat Sudan!

Jodoh, ajaI dan m4ut itu sudah menjadi ketentuan Allah SWT buat umatnya sejak dari lahir lagi. Kalau sudah tertulis sebagai jodoh, datang dari ceruk mana sekalipun pasti bertemu jua. Itulah gambaran kisah percintaan seorang jururawat, Nor Arlinda Md Anizam dan doktor iaitu Sheikheldein Bushra Hussien yang sama-sama bertugas di National Guard HospitaI, Madinah selama 4 tahun.

BACA : “Dia Sangat Baik Hati..” – Pengantin Dedah Kisah Terpikat Dengan Jejaka Guinea

Kredit Foto : Mstar

Jarak beribu batu antara Malaysia dan Sudan di Benua Afrika bukanlah penghalang buat mereka untuk disatukan pada 20 April lalu. Sepanjang bertugas di tempat yang sama mereka tidak mempunyai apa-apa perasaan cinta sebelum ia berputik tahun lalu.

Dia jumpa keluarga masa buat umrah…bila jumpa mereka pun suka

Lagipun dia sangat baik, apa yang penting dia tahu bab agama. Jadi tidak sukar saya nak sayang dia, dia pun sangat ambil berat dan sangat bersungguh-sungguh orangnya.

Kredit Foto : Mstar

Mak & mak cik suka sangat…Dr Sheikh nampak ikhlas & baik

Mengulas lanjut mengenai persepsi masyarakat mengenai perkahwinan dengan jejaka berbangsa asing, Arlinda mengakui memang wujud komen negatif yang menjadikannya sebagai bahan jenaka malah membuat komen luc*h tentang alat suIit lelaki di media sosial.

Keluarga & kawan semua positif

Majlis perkahwinan mereka telah berlangsung meriah di Luxury Garden, Kota Bharu yang turut dihadiri oleh 10 ahli keluarga Dr Sheikh dan rakan-rakan sekerja dari Madinah.

Kredit Foto : Mstar

Bercerita panjang tentang pengalaman mereka menjalani ibadah puasa sebagai suami isteri, Arlinda mengatakan bahawa semuanya dalam keadaan baik-baik saja.

Hari pertama puasa di Sudan…pengalaman & makanan berbeza

Kredit Foto : Mstar

Sumber : Mstar