Cinta & Perhubungan Semasa

19 Kali Kahwin, Ada 46 Anak & 200 Cucu.. Ini Kisah ‘Unik’ Guru Silat 72 Tahun!

Berkahwin merupakan impian setiap orang untuk mengembangkan ahli keluarga masing-masing tidak kiralah lelaki mahupun perempuan. Memang tidak dinafikan jodoh itu telah ditentukan oleh Allah SWT dan tiada siapa boleh menidakkannya meskipun seseorang itu berkahwin ramai. Itulah yang dapat digambarkan dengan seorang guru silat bernama Che Soh Che Ahmad berusia 72 tahun dari Kota Bharu, Kelantan ini.

BACA : [FOTO] Pengantin Curi Tumpuan, Kahwini Jejaka Guinea.. DJ Pun Import Dari Sana!

Saya pernah berkahwin sebanyak 19 kali dan sekarang mempunyai 46 orang anak berusia antara 15 – 50 tahun, serta 200 orang cucu.

Kredit Foto : BH Online

Turut dikenali dengan panggilan ‘Abe Soh Bini Ramai’, warga emas ini mempunyai kisah yang cukup unik kerana dia mula berkahwin pada usia 15 tahun malah perkahwinan terakhirnya pula semasa berumur 55 tahun.

Apa yang lebih mengejutkan adalah hubungan keluarga besar Che Soh ini sangat rapat meskipun anak-anak berlainan ibu, malahan hubungan antara 3 orang isteri yang masih bersama dengannya erat seperti adik-beradik.

19 perkahwinan…kebanyakannya bercer4i hidup

Menurut Che Soh, rahsianya mampu menarik perhatian para gadis belasan tahun meskipun sudah beristeri adalah mungkin kerana dia mempunyai sifat yang diimpikan oleh perempuan.

Walaupun saya tegas, tapi saya merupakan seorang yang penyayang dan lucu juga. Kesemua 19 isteri yang dikahwini semasa mereka berusia belasan tahun.

3 isteri pernah tinggal serumah selama 10 tahun

Tambah Che Soh, ada masanya pada usia 70-an ini dia terfikir untuk berkahwin lagi tetapi anak perempuannya memberi nasihat supaya berhenti mencari isteri.

Kini saya ada 3 orang isteri dan banyak masa yang ditumpukan untuk beribadat.

Suami yang baik & berlaku adil

Sumber : BH Online

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram