Semasa Viral

[FOTO] Pengantin Curi Tumpuan, Kahwini Jejaka Guinea.. DJ Pun Import Dari Sana!

Memang tidak dinafikan setiap jodoh dan ajaI seseorang itu telah tertulis dan ditentukan oleh Allah SWT buat hambaNya di dunia ini. Hal ini kerana jodoh itu tidak mengenal bangsa, agama, atau warna kuIit sekalipun kerana perbezaan tersebut membuatkan setiap pas4ngan itu saling melengkapi antara satu sama lain malah tiada siapa yang boleh menidakkan kebenarannya.

BACA : “Takde Seri” – Excited Jumpa Anak Mawar Rashid, Muka Emma Maembong Curi Tumpuan

Begitulah perkongsian di Facebook oleh saudara DjFazin sewaktu dia bertugas sebagai deejay di sebuah majlis perkahwinan di Jitra Kedah. Apa yang menarik mengenai perkahwinan tersebut adalah pas4ngan pengantin perempuan itu berasal dari Republik Guinea, Afrika Barat!

Pengantin dinikahkan pada 26 April lalu

Pengantin perempuan yang bernama Afilah ini telah berkenalan dengan suaminya, Adama Camara sewaktu jejaka itu menyambung pelajaran di Malaysia dan cinta mula berputik sehingga ke jinjang pelamin.

Sewaktu pengantin berarak

Pengantin sedang menjamu selera

Mereka pun makan makanan tempatan!

Difahamkan salah seorang wakil rombongan pengantin lelaki turut menyertai juruhebah untuk memeriahkan majlis perkahwinan tersebut.

Penduduk kampung ambil gambar sebagai kenangan

Siap menari lagi tu!

Rata-rata netizen yang mengetahui akan perkahwinan campur ini turut menzahirkan ucapan tahniah dan mendoakan buat pas4ngan pengantin baru ini.

Alhamdulillah semoga Allah berkati rumah tangga yang dibina

Moga kekal bahagia untuk pas4ngan pengantin..tahniah

Cinta itu but4..jodoh Allah yang atur..semoga kekal hingga Jannah

Sumber : FB DjFazin Fazin Aus Affan Denaihati Network

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×