Santai Semasa

16 Koleksi Pengalaman Ibu-Ibu Yang Nak Bersalin, Lucu Habis!

Hanya seseorang bergelar ibu saja yang dapat merasai nikmat mengandung dan melahirkan zuriat mereka. Pasti terdapat banyak kisah yang tersurat dan tersirat sepanjang proses kehamilan sehinggalah melahirkan seorang bayi. Lebih-lebih lagi jika si ibu baru pertama kali merasai pengalaman bersalin, pelbagai kisah lucu sudah tentu menjadikannya satu kenangan yang tidak dapat dilupakan.

BACA : “Menyusahkan!” – Bini Terpaksa Bersalin C-Sect, Laki Boleh Marah-Marah Sebab..

Gambar Sekadar Hiasan

Begitu jugalah beberapa komen dimuat naik oleh seorang wanita di Facebook tentang pengalaman-pengalaman para ibu berkongsi kisah mereka menjalani detik melahirkan bayi yang sungguh melucukan!

“Memang la kau cakap tak s4kit..aku yang beranak, bukan kau”

“Saya tak nak mengandung, nenek saya suruh”

“Lahirkan la anak ni dulu, lepas tu baru boleh balik”

Nurse & doktor cari penutup muka..air ketumban pecah bau petai

Gambar Sekadar Hiasan

Isteri yang bersalin, suami peluh2..letih meneran

Gambar Sekadar Hiasan

Anak pertama..suami jerit ‘Allahuakhbar’ sekuat hati

Tunggu la keluar semua tengok lelaki ke perempuan..

Gambar Sekadar Hiasan

Suami gelabah minum air selusuh sampai habis..s4kit perut 

Pernah terberak masa meneran

Masuk LB beritahu suami s4kit..boleh cakap “beranak biasalah”

Sister bagi baby kat suami untuk diazankan..boleh pula takbir raya..

Gambar Sekadar Hiasan

Sambil teran, dengar pengumuman anak sendiri hilang!

Katil bersalin terlipat 2 masa tengah teran..nak marah ke nak gelak

Gambar Sekadar Hiasan

Tak tahan dgn contraction, hentak mesin Cardiotograph (CTG)

Gambar Sekadar Hiasan

Nak push tak boleh..suami renjis air selusuh kat muka sampai lem4s

Gambar Sekadar Hiasan

Masa nak baring kat katil bersalin, insuran sibuk call

Sumber : FB Wawa Bakawali

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram