Gadjet Hiburan Santai

“Ya Allah Sorry Sorry!”- Ragam Budak Darjah 3 Ini Main PUBG Buat Ramai Terhibur

Seringkali kita terjumpa di media sosial tentang kisah jejaka bertemu sang gadis atau rakan-rakan lingkungan usia mereka ketika bermain permainan video game PUBG yang semakin popular dalam kalangan anak muda hari ini. Namun, sebuah cerita yang dikongsikan di Twitter baru-baru ini oleh seorang gadis bernama Yasmin benar-benar membuatkan ramai terhibur dengan gelagat seorang adik yang dikenali dengan nama Iman apabila video tentang dirinya ketika bermain menjadi viral.

BACA: Minta Putus Sebab Pakwe Tak Ajak Main PUBG? Dasar Cinta Monyet!

Menurut Yasmin, ini adalah kali pertama dia bermain PUBG dengan seorang kanak-kanak darjah 3 yang bernama Iman.

Suara budak tu.. terhibur.. aku hilang fokus nak main 

Jom kite tengok sendiri gelagat adik Iman dalam video ni..

Sori.. sori.. jaga belakang! 

Ada part bawak kereta.. dia bawak langgar tembok elektrik

Walaupun kanak-kanak kecil umumnya dilihat sebagai seorang yang tidak tahu apa-apa dan kurang strategi dalam kebanyakan aspek termasuklah ketika bermain game, namun tidak dapat dinafikan dengan lumrah sikap yang satu ini dalam diri mereka, panjang akal! Seperti contoh di bawah ini..

‘Bang drop saya sini.. tak banyak barang best’ – padahal nak loot sorang

Walaupun bermain permainan game seperti ini sering dikaitkan dengan sikap lalai dan membawa pengaruh negatif, namun tidak pada adik Iman ini. Bayangkan, di tengah-tengah keseronokan bermain game, Iman boleh meminta diri untuk solat Maghrib seketika.

Gambar sekadar hiasan

Di ruangan komen, ramai yang memuji kecomelan adik Iman dan turut terhibur dengan gelagat dan suaranya sepanjang video tersebut.

Comel suara Iman main PUBG 

Sowghi sowghi.. hahah comel sia 

Dari awal sampai akhir gelagat dia.. tak berhenti cakap 

Serius dia comel.. mesti meriah bila main 

Selain adik Iman, lelaki yang bermain bersama dengannya turut menjadi perhatian warga Twitter. Mereka memuji sikap lelaki tersebut yang dikatakan pandai melayan budak itu dengan baik dan bersuara lembut, malah kenyataan itu turut disokong Yasmin sendiri tentang sifat rakannya itu ketika bermain PUBG.

Aku fokus kat suara lelaki tu.. cara layan baik je 

Lelaki kalau cakap ‘awak’.. confirm takkan cubit anak dia 

Dia memang macam tu.. tak pernah marah dalam game PUBG 

Sumber: Twitter adhira_yasmin