Cinta & Perhubungan Gadjet Viral

Minta Putus Sebab Pakwe Tak Ajak Main PUBG? Dasar Cinta Monyet!

Sebelum ini, golongan kaki game telah terpengaruh dengan permainan video popular seperti Clash Of Clans, Mobile Legends. Dan yang terkini, ramai mula beralih minat pada sebuah lagi permainan yang lebih menarik iaitu Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG). Namun begitu, disebabkan kemunculan permainan-permainan seperti inilah yang menyumbang kepada pelbagai krisis perhubungan dan percintaan dalam kalangan masyarakat.

BACA: “Bukan Takut Dia Curang But Rasa Insecure” Jumpa Crush Dalam Game, Ramai Wanita Luah Kerisauan

Jika sebelum ini pernah viral tentang cerita teman lelaki minta putus dengan teman wanitanya gara-gara berkenalan dengan seorang gadis di PUBG, namun berbeza pula dengan lelaki ini. Teman wanitanya yang meminta putus kerana tidak diajak main PUBG bersama-sama.

Melalui Twitter, seorang lelaki yang merupakan rakan kepada lelaki tersebut telah menceritakan perkara ini.

Alasan tak munasabah, tak ajak awek dia main PUBG sekali 

Gambar sekadar hiasan

Antara perbualan lelaki ini dengan rakannya

Sebab tak ajak dia main PUBG tadi 

Berikut merupakan perbualan antara lelaki itu dengan  teman wanitanya yang meminta putus. Gadis itu turut mengeluh kerana mendapati ada lelaki lain yang berjanji untuk bermain permainan itu dengan teman wanitanya namun akhirnya tidak menunaikan kata-kata tersebut. Sebaliknya, mendedahkan IDnya di IG story dengan harapan dapat bermain dengan wanita lain.

Kisah tersebut menjadi bahan gelakan di Twitter. Rata-rata menyifatkan hubungan mereka seperti kebudak-budakan dan tidak matang.

Mudahnya lahai mintak putus 

Lain kali jangan couple dgn bebudak.. childish 

Sumber: Twitter mvhdaqill