Inspirasi

WOW!Juruteknik Beli Rumah Setiap Enam Bulan Sekali,Ini Rahsianya

WOW!Juruteknik Beli Rumah Setiap Enam Bulan Sekali,Ini Rahsianya

Sharing is caring!

Mungkin bagi anda yang mencecah gaji bawah dari RM 3,000, anda sukar untuk membeli rumah dan banyak kewangan di habiskan untuk sara hidup keluarga.Ada benarnya.Semakin hari semakin banyak kos sara hidup meningkat,apatah lagi mahu menyimpan duit untuk membeli rumah pertama terutamanya bagi anda yang sudah menikah.

Namun begitu bagi seorang juruteknik, beliau kini sudah mampu memiliki enam buah rumah di mana dia membeli sebuah rumah setiap enam bulan tanpa sebarang masalah. Juruteknik ini di kenali dengan nama M Hafiz Sak Rani.Mengikut portal Sinar Harian,beliau ketika mula-mula menjadi juruteknik dahulu, kesilapan terbesar yang di lakukannya ialah menerima tawaran kad kredit yang di tawarkan oleh jurujual kad kredit.


WOW!Juruteknik Beli Rumah Setiap Enam Bulan Sekali,Ini Rahsianya

Dengan adanya 3 kad kredit,beliau telah membeli sakan sehingga berhutang lebih dari RM 21,000. Setelah mendalami ilmu pelaburan bisnes melalui sebuah blog hartanah, beliau mula sedar akan potensi bidang ini. Berusaha untuk melunaskan semua hutang selama 3 tahun, M Hafiz  bertekad untuk menutup semua kad kreditnya dan mula menabung untuk membeli rumah.

Antara tips utama yang di kongsi beliau ialah, untuk membeli rumah pertama dan membuat pelaburancuba lunaskan segala  hutang yang ada termasuk kad kredit.Kemudian beliau berusaha keras mengumpul wang bagi mendapatkan rumah pertama dan antara rumah yang di beli ialah rumah lelong yang biasanya di ketahui umum lebih rendah dari harga pasaran.


WOW!Juruteknik Beli Rumah Setiap Enam Bulan Sekali,Ini Rahsianya

Beliau juga berkongsi bahawa untuk berjaya dalam pelaburan hartanah,cari guru dan mentor untuk belajar supaya di bimbing dengan betul.Bagi pelabur hartanah seperti beliau,mereka biasanya membeli rumah untuk tujuan perniagaan seperti di sewakan dan hasilnya akan di gunakan semula untuk membeli rumah yang seterusnya.


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram