Semasa

Viral Detik Cemas Sebelum Nahas, 2 Helikopter Bertembung Masa Ujian Penerbangan

Viral Detik Cemas Sebelum Nahas, 2 Helikopter Bertembung Masa Ujian Penerbangan 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Sejak akhir-akhir ini, banyak insiden yang menyayat hati telah berlaku di negara kita tak kiralah di lebuh raya ataupun di jalan-jalan biasa. Namun sebentar tadi pula, kita telah dikejutkan dengan nahas cemas melibatkan helikopter terhempas di lokasi berhampiran Taman Melawati, Ampang, Selangor.

BACA: Tragedi Rope Swing: Wanita Terhempas Atas Batu, Rupanya Penganjur Tiada Permit


2 buah helikopter dipercayai bertembung di udara sebelum terhempas…2 individu ajal di lokasi kejadian

Pengarah Bomba Selangor mengesahkan kejadian helikopter terhempas kira-kira jam 12 tengah hari tadi. Kejadian tersebut dipercayai berpunca apabila helikopter yang terhempas itu telah bertembung dengan sebuah helikopter lain ketika sedang membuat ujian penerbangan. Pihak bomba dilaporkan telah mengeluarkan kesemua individu yang terlibat. Walaupun 2 individu dilapor telah kehilangan nyawa, namun dua lagi individu telah selamat selepas membuat pendaratan cemas di kawasan sekolah.

Orang awam sempat rakam detik cemas nahas insiden helikopter…gagal dikawal sebelum terhempas laju ke tanah

Dalam pada itu, beberapa video mengenai insiden terbabit yang sempat dirakam oleh orang awam hangat tular di laman sosial. Dalam rakaman tersebut, helikopter yang berwarna putih dan biru itu dilihat seolah-olah gagal dikawal sebaliknya jatuh ke bawah dengan agak laju. Perkara itu berlarutan cuma beberapa saat saja sebelum ia jatuh terhempas sekali gus menimbulkan rasa cemas penduduk setempat.


Helikopter terhempas

Video orang awam melihat kejadian helikoper terhempas di Taman Melawati.

Posted by BERNAMA on Saturday, November 7, 2020

Sumber: Bernama, Astro AwaniHarian Metro


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram