Viral

[VIDEO]’Nak Tangkap Pencuri’-Gelagat Nenek Main PUBG Buat Netizen Terhibur

Tidak dinafikan permainan Player Unknown’s Battlegrounds atau lebih dikenali PUBG sangat popular dalam kalangan orang muda pada masa kini. Konsep permainan ini memerluk4n kepantasan dan kepintaran apabila mula bertindak, cara menggunakan senjata,  serta harus berfikir dengan cepat untuk menyerang. Kecanggihan teknologi yang boleh dibawa kemana sahaja memudahkan lagi untuk masyarakat bermain permainan PUBG ini.

BACA: Minta Putus Sebab Pakwe Tak Ajak Main Pubg Dasar Cinta Monyet

Gambar sekadar hiasan

Namun permainan ini bukan sahaja menarik perhatian golongan muda, malah orang tua juga! Terbaru, seorang lelaki di Instagram memuat naik video neneknya sedang asyik bermain PUBG sambil diajar oleh cucunya.

View this post on Instagram

bila bini kau dah mula ajar nenek main PUBG ??

A post shared by Mikhail isaaq (@mizisaaq) on

Kejadian itu dirakam semasa lelaki ini baharu pulang ke rumah dan melihat isterinya sedang kusyuk mengajar nenek bermain permainan PUBG. Dalam video yang dimuat naik,  kelihatan nenek mengatakan tujuannya kerana telah lama tidak bermain permainan ini.

“Nenek nak tangkap orang jahat…pencuri…”

Nenek ini juga sedang mencari senj4ta digunakan untuk menyerang musuh dalam permainan itu. Hebat bukan?

Menurut cucunya, neneknya baharu datang ke rumah itu dari Kelantan. Rata-rata netizen menonton video itu turut berasa terhibur melihat gelagat nenek yang kusyuk bermain permainan PUBG.

Padu nenek

Nenek paling ‘rare

Wow tidak kusangka terbaik nenek

‘Nenek nak cari SKS’

Syoknya nenek dia pandai main PUBG

Sumber: Instagram Mikhail Isaaq

[instagram-feed]