Hiburan Inspirasi

[VIDEO]JoHaRa Throwback Lagu Parodi, Lihat Reaksi Priceless Datuk Lee Chong Wei

Semalam, jaguh badminton dunia iaitu Datuk Lee Chong membuat pengumuman mengejutkan bahawa beliau dengan rasminya ‘gantung raket’ selepas 19 tahun berkecimpung dalam sukan itu. Beliau berbuat demikian kerana mengalami masalah kesihatan dan atas nasihat doktor. Pengumuman tersebut sekaligus menimbulkan rasa sedih seluruh rakyat Malaysia malah mereka menzahirkan ucapan terima kasih dan tahniah kepada beliau kerana telah mengharumkan nama negara.

BACA : Sidang Media Datuk Lee Chong Wei Semakin Pulih, Bakal Beraksi Di Gelanggang

Terbaru, laman Instagram rasmi radio EraFM telah memuat naik satu video lama memaparkan gelagat Johan, Hanif, dan Ray menyanyikan lagu yang diparodikan daripada penyanyi antarabangsa iaitu Jessie J.

Kau kalahkan Chen Long Chen Long Chen Long. Kau kalahkan Lin Dan Lin Dan Lin Dan. Kau kalahkan Taufik Hidayat. Sepanjang hayat. Jangan nak propa propa. Jangan nak tarik diri. Itu semua alasan dah basi…

Video ini sebenarnya pernah dimuat naik di YouTube Era kira-kira 7 tahun lalu. Menurut Johan, lagu itu dicipta untuk memberikan semangat buatnya dan melihat reaksi Lee Chong Wei sebaik mendengar dan menonton video tersebut.

Video ini telah menimbulkan pelbagai reaksi daripada netizen apabila rata-rata mereka mengucapkan ucapan tahniah dan terima kasih buat beliau sebagai tanda penghargaan.

Terima kasih Lee Chong Wei pernah mengharumkan nama negara

Semoga diberikan kesihatan yang baik..mana tahu boleh beraksi

Video penuh JoHaRa bersama Datuk Lee Chong Wei

Sumber : IG ERA.je FB ERA Malaysia YouTube ERA