International Semasa Sukan

Sidang Media Datuk Lee Chong Wei – Semakin Pulih, Bakal Beraksi Di Gelanggang

September lalu, Malaysia telah dikejutkan dengan pengesahan berita tentang jaguh badminton dunia, Datuk Wira Lee Chong Wei menghidap barah hidung peringkat awal. Ekoran itu, beliau terlepas beberapa kejohanan penting kerana menjalani rawatan di Taiwan.

BACA: Petronas Berjanji CSR Akan Diberi Tanggungjawab Utama Di Sarawak

Semalam, beliau telah selamat pulang ke tanah air dengan menaiki jet peribadi miliknya di Lapangan Terbang Su1tan Abdul Aziz Shah (LTSAAS), Subang. Sekembalinya dari rawatan tersebut, beliau telah membuat kemunculan semula yang pertama dalam satu sidang media khas di Akademi Badminton Malaysia, Bukit Kiara jam 3 petang tadi.

Antara rangkuman daripada sidang berkenaan adalah Datuk Lee Chong Wei menyatakan bahawa kesihatan beliau semakin menunjukkan tanda positif namun masih perlu merujuk pada arahan doktor yang merawatnya. Turut dimaklumkan, beliau bakal beraksi setelah sekian lama meninggalkan gelanggang badmninton.

Datuk Lee Chong Wei Sekembali Pulang Dari Taiwan

Beliau turut memuat naik status di laman Twitter rasminya untuk berkongsi tentang keadaan terkini kepada peminat badminton tanah air.

Dalam pada itu, perkembangan tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen tentang jaguh badminton no 1 di Malaysia ini.

Gembira dapat tengok Datuk main balik

Pipi nampak berisi tu

Tetap semangat LCW!

Sumber: FB The Star TV & Twitter LeeChongWei

like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.