Gadjet Semasa Viral

[VIDEO] Wanita Berdepan Detik Cemas, Handphone Meletup Ketika Cas!

Sudah menjadi kebiasaan masyarakat kita gemar menggunakan telefon bimbit ketika sedang dicas. Bukannya mereka tidak tahu sudah banyak kali berita dipaparkan di akhbar tempatan mahupun berita tentang k3s telefon bimbit meletup dan terbakar ketika sedang digunakan tetapi masih mengendahkan amaran yang diberi. Walaupun begitu, masih ramai yang tidak jadikan insiden tersebut sebagai iktibar.

BACA : Jehan Miskin Kongsi Detik Cemas Handphone Terbakar Semasa Tidur

Gambar sekadar hiasan
Gambar sekadar hiasan

Begitulah perkongsian yang dibuat oleh saudara bernama Shahrulezad Mohameddin melalui laman Instagram miliknya memaparkan seorang wanita duduk membuat kerja di mejanya sambil memegang telefon bimbit yang sedang dicas.

Video telefon bimbit meletup ketika sedang dicas

Tidak berapa lama kemudian, secara tiba-tiba telefon bimbitnya meletup sehingga terkena hampir sebahagian daripada muka wanita tersebut menyebabkan dia terdorong ke belakang. Suasana menjadi sedikit kelam-kabut kerana rakan-rakan sekerjanya turut terkejut dengan bunyi letupan yang dihasilkan.

Akibat apa yang berlaku, wanita ini telah berlari ke arah rakan sepejabat lalu mem3luknya kerana terkejut dengan bunyi letupan tersebut.

Kejadian yang berlaku di sebuah pejabat di Indonesia ini telah membuatkan rata-rata netizen berasa takut dan risau jika perkara sebegini berlaku kepada mereka.

Dia guna charger tak original..bah@ya..

Wehh meletup kat muka..takutnya..

Takut ehhh..

Dah ramai kena..kalau tak faham lagi tak tahu lah

Sumber : Instagram budakijat