Cinta & Perhubungan Realiti Hidup

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia

Zaman persekolahan merupakan detik yang paling beharga buat semua pelajar. Dalam tempoh tersebut pastinya menyimpan seribu satu kenangan manis mahupun pahit. Istilah ‘cinta monyet’ yang wujud pada ketika itu juga menjadi perkara normal dalam kehidupan pelajar. Walaupun percintaan tersebut selalu berakhir apabila tamatnya zaman sekolah, namun lain pula kisah mengenai remaja lelaki ini.

BACA : Dah 11 Tahun Jalin Cinta, Shiha Zikir Masih Belum Sedia Tamat Zaman Bujang

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia
Gambar sekadar hiasan

Belum mula dah kena reject

Melalui perkongsian video di laman Twitter milik Daniel Ruzaimi, dia sedang menemu ramah seorang pelajar di sekolahnya. Dalam wawancara tersebut, pelajar berkenaan mengatakan dia meminati seorang gadis bernama Puteri Natasha. Walau bagaimanapun, bukan sahaja ‘cinta’ remaja itu tidak diterima malah pengakuannya membuatkan dirinya dibenci oleh gadis tersebut.

Nak tampal kat loker

Susulan itu, remaja tersebut menulis beberapa puisi bagi memujuk hati gadis berkenaan. Puisi yang ditulis di atas kertas mahjong telah menarik perhatian ramai setelah dia menampal di locker gadis itu. Daniel juga memaklumkan usaha yang dilakukan pelajar berkenaan menjadi sia-sia apabila Puteri bertindak mengoyakkan kertas tersebut. Walau bagaimanapun, remaja itu tetap kelihatan senyum tenang.

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia [VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia

Sampai hati puteri..

Perkongsian video berkenaan telah mendapat lebih dari 70 ribu tontonan setakat ini. Selain menzahirkan rasa simpati, rata-rata netizen memberikan pujian kepada remaja berkenaan atas usaha yang sangat gentleman tersebut. Malah ada di antara mereka yang berseloroh menyatakan kesudian bagi menggantikan tempat Puteri itu.

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia [VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia [VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia

Sumber : Twitter Daniel Ruzaimi

Tidak mahu terlepas cerita viral & trending? Jom sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

[VIDEO] Walaupun Dah Kena Reject, Remaja Ini Tetap Senyum Bahagia

Facebook

Telegram