Cinta & Perhubungan Inspirasi

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Kasih sayang setiap anak terhadap ibu bapa haruslah dibawa sehingga ke akhir hayat. Mereka telah banyak berjasa dalam memastikan kehidupan anak-anak terjamin. Oleh itu, setiap anak harus sentiasa ingat akan pengorbanan mereka ini dan berbaktilah selagi diberikan kesempatan. Sama seperti seorang chef selebriti Malaysia ini yang setia menjaga ibunya.

BACA: [VIDEO] “Cukup Jaga Ibu Dengan Baik, Allah Akan Muliakan” – Ustaz Fakhrul UNIC

Dah tua ni semua kering dan gelebeh

Dato’ Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan telah berkongsi sebuah video di Instagram miliknya di mana ia memaparkan dirinya sedang menyapukan krim pelembap pada lengan ibunya yang sudah menggeleber. Dia memberitahu bahawa dirinya sungguh beruntung kerana masih diberi peluang untuk menjaga makan dan minum orang tuanya berkenaan.

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Sebak, harap bau ibu dapat jadi pengubat rindu

Menerusi posting berikut, Chef Wan mengakui bahawa kebelakangan ini dia selalu mendakap dan mengucup ibunya yang lebih mesra dipanggil Che Ani itu. Menurutnya, apabila warga emas tersebut sudah tiada nanti dia sudah tentu akan akan merinduinya. Ujarnya lagi, dia sering kali mengucup lama dahi ibu dengan harapan agar bau wanita itu kekal dalam ingatannya.

View this post on Instagram

Dah tua ini semua mula kering dan gelebeh.. Tak usah kata emak…kita sendiri pun dah mengelebeh! Its the law of gravity!😂😂😂 Putih gebu kulit emak ni… Berhutung saya semasa hidup boleh saya jaga makanan minum ibu saya mau pun sapu2 kan cream mositurisor ini for her. Satu hari entah berapa kali saya peluk dan cium ibu saya these days. Pagi kena cium…lepas makan kena dakap to put her to bed for a nap mau pun to put her to sleep. I am sure esok bila emak tak ada lagi mesti saya merinduinya amat sangat. Each time i kissed her i kept cium dahi dia lama supaya my brain can register bau ibu saya ini. Saya takut kehilangan bau itu. Bila esok Ibu tak ada lagi harap2 saya masih boleh bau ibu saya ini sesekali untuk mengubati rindu saya nanti. 🙈😢😢😢🤲🤲🤲🤲😔😔😔

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Berbaktilah selagi ibu masih ada

Perkongsian ini telah meraih lebih daripada 117 ribu tontonan setakat ini. Rata-rata netizen merasa sebak dan memuji Chef Wan sebagai seorang anak yang baik kerana masih setia berbakti kepada ibunya itu. Mereka turut mendoakan agar dua beranak ini sentiasa dilimpahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik.

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Sumber: Instagram Chef Wan

Tidak mahu terlepas cerita viral & trending? Jom sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Setiap Hari Kucup Nak Bagi Ingat Bau, Chef Wan Sebak Bayangkan Jika Ibu Tiada

Facebook

Telegram