[VIDEO] Vokal Padu Habis, Nur Fatima & Liza Hanim Dapat Standing Ovation Juri

Menerusi tema ‘Haa Tepuk’, kesemua 11 bintang Gegar Vaganza 2019 (GV2019) nyata telah memberikan aksi yang cemerlang dan memukau dalam konsert minggu keempat yang berlangsung malam tadi. Ditambah pula dengan gandingan bersama barisan penyanyi terkenal tanah air, setiap persembahan mempamerkan aura tersendiri hingga menjadikan program realiti nyanyian tersebut trending di laman Twitter saban minggu.

BACA: [VIDEO] Warisi Bakat Ibu, Nyanyian Anak Liza Hanim Kagumkan Netizen

Nur Fatima akhirnya cipta kejutan

Meskipun beberapa minggu sebelum ini prestasi dirinya dikatakan ‘suam-suam kuku’ sahaja, tetapi sisi vokal Nur Fatima telah mempamerkan peningkatan semalam. Menyampaikan lagu ‘berhantu’ daripada Ziana Zain yang bertajuk ‘Anggapanmu’, percaturannya bersama Liza Hanim telah membuahkan hasil apabila dikatakan antara yang terbaik di GV2019 setakat ini.

Duet bersama Liza Hanim – Anggapanmu

https://www.youtube.com/watch?v=3WIrt1ZBCHU

Dapat standing ovation & pujian melambung juri

Di bahagian akhir nyanyian tersebut, juri tetap dari Indonesia iaitu Hetty Koes Endang dilihat telah berdiri dan memberi tepukan atas usaha memukau yang ditampilkan oleh kedua-dua artis wanita ini. Ujarnya lagi, beliau telah lama menantikan sisi vokal hebat Nur Fatima selain memuji kolaborasi mereka amat mantap.

Vokal power…terhibur sangat malam tadi

Dalam pada itu menjengah ke ruangan komen Instagram milik kedua-dua mereka pula, rata-rata peminat memberikan pujian dan kata-kata semangat kerana berjaya menyampaikan lagu yang sukar itu. Pun begitu, ada sesetengah mereka yang turut menyentuh soal penampilan Liza Hanim yang disifatkan seperti menenggelamkan sedikit bintang GV2019 berkenaan.

Sumber: YouTube Ryzer Music Productions, IG nurfatima_music & lizahanim79