Viral Sedih

[VIDEO] Sejuta Kedut Di Wajah, Nenek 87 Tahun Gigil Tangan Minta RM5 Beli Beras

[VIDEO] Sejuta Kedut Di Wajah, Nenek 87 Tahun Gigil Tangan Minta RM5 Beli Beras 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Wabak pandemik yang masih melanda Malaysia memberi kesan cukup besar kepada masyarakat. Terutamanya kepada peniaga-peniaga kecil yang mencari sesuap nasi ibarat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Kisah sama turut dikongsikan oleh seorang pemuda ini di laman TikTok.


BACA: [VIDEO] Nenek Tersalah Cara Pakai Mask, Lawak Abang Polis Cuba Betulkan Balik

Mek jual serai, nenas dengan asam keping…Mata mek tak berapa nampak dah

Sewaktu berkunjung ke Pasar Besar Siti Khadijah, Kota Bharu, Kelantan, Hanif Asyraf telah terserempak dengan seorang warga emas sedang duduk di kaki lima bersama barang jualannya. Dengan sejuta kedutan di wajah, nenek itu dengan nada sedih mengatakan penglihatannya tidak berapa baik.

[VIDEO] Sejuta Kedut Di Wajah, Nenek 87 Tahun Gigil Tangan Minta RM5 Beli Beras 2

Mek datang sorang je, kalau tak berniaga nak makan apa…Berapa hari dah mek tak makan nasi

Meskipun sudah di usia 87 tahun, wanita tua tersebut gigih datang berniaga bagi mencari rezeki untuk membeli sekampit beras. Malah, dia mengakui sudah lama tidak berpeluang menjamah nasi dan hanya makan biskut kering. Tanpa basa-basi, pemuda tersebut menawarkan diri untuk membeli segala keperluan dan juga makanan untuknya.


@hanifasyraf1

Jauh2 mek ni datang demi mencari sesuap nasi 😭 Allahuakbar , Kau berikanlah kesihatan yg sempurna untk mek ni #sedekah

♬ bunyi asal – Hanif Asyraf – Hanif Asyraf

Belikan beras untuk mek, nak beli banyak dia tak boleh bawak…Nanti lain kali bawak lain

Walau bagaimanapun, tidak banyak yang mampu dibelikan selepas warga emas tersebut menolak kerana sukar untuk dibawa pulang sendiri. Sebagai tanda berterima kasih, nenek berkenaan memaksanya untuk terima sebungkus asam keping.


@hanifasyraf1

Ok part 2 😭 nnti saya cari balik makcik ni #sedekah #indonesia #thailand

♬ bunyi asal – Hanif Asyraf – Hanif Asyraf

Sumber: TikTok Hanif Asyraf 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Wow! Beby Maembong Kini Digelar Mermaid Malaysia Gara-Gara Minat Watak Disney?🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook