Semasa Viral

[VIDEO] Polis Tampar Wanita Hamil Lalu Pecah Air Ketuban, Ini Kronologi Sebenar

[VIDEO] Polis Tampar Wanita Hamil Lalu Pecah Air Ketuban, Ini Kronologi Sebenar 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Gara-gara disangka membuka kedai makan di waktu malam melebihi masa yang dibenarkan undang-undang pihak pemerintah, sepasang suami isteri berdepan detik cemas selepas bergelut dengan seorang anggota polis. Menurut kronologi, ketika itu kafe yang juga berada di dalam kawasan rumah mereka didatangi pantauan oleh pihak berkuasa.


BACA : Talak Bini Pertama Hamil 9 Bulan, Pemain Bola Tibai Isteri Baru Lebam 1 Badan

Situasi sebenar sebelum terjadinya kekasaran pada pemilik kedai

Kedengaran pada awalnya, pemilik kafe ditegur kerana menjalankan perniagaan tanpa mengikut protokol kesihatan termasuklah memakai topeng muka. Pun begitu, petugas berkenaan telah meminta maaf lalu berpesan agar mereka segera menutup pintu hadapan. Owner yang juga merupakan seorang wanita hamil meluahkan risau kerana pihak berkuasa berkerumun secara beramai-ramai dalam ruangan tersebut.

Inilah kejadian sebelum terjadinya dugaan kekerasan terhadap pasangan suami istri disalah satu warkop/cafe di Panciro, Kabupaten Gowa, Rabu malam, 14 Juli 2021. Sumber Video : FB Ivan Van Houten apa tanggapan ta ?

Inilah kejadian sebelum terjadinya dugaan kekerasan terhadap pasangan suami istri disalah satu warkop/cafe di Panciro, Kabupaten Gowa, Rabu malam, 14 Juli 2021. Sumber Video : FB Ivan Van Houtenapa tanggapan ta ?

Posted by Makassar Dagang on Wednesday, July 14, 2021

Suami cuba leraikan provokasi mulut kemudian ditampar

Tidak lama kemudian, berlaku provokasi mulut membuatkan si suami cuba meleraikan situasi tegang. Malangnya, wajahnya pula yang ditampar polis itu sekali gus memaksa si isteri mencampak kerusi kedai selepas berang dengan kekasaran terbabit. Namun siapa menduga, dia juga menerima nasib sama menyebabkan dahinya mengalami kesan kecederaaan.


Rekaman CCTV Oknum Satpol PP di Kab. Gowa melakukan kekerasan saat lakukan razia PPKM terhadap pemilik Warkop Ivan Riyana di Panciro, Kab. Gowa pada Rabu malam (14/7)sumber FB : Ivan Van Houten. . seharusnya aksi-aksi kekerasan dalam penertiban selama PPKM dapat dihindari petugas di lapangan.

Posted by Takalar Info on Wednesday, July 14, 2021

Wanita alami contraction ketika cuba buat laporan di balai

Si suami mula panik menenangkan keadaan tambahan pula didapati isterinya yang kerasukan kerana terlalu marah sudah pecah air ketumban. Saat berada di balai untuk membuat laporan, wanita terbabit mengalami contraction lalu dikejarkan ke pusat rawatan terdekat. Sehingga kini, siasatan berhubung insiden tersebut masih lagi berjalan.


Potongan video Libe dari Ivan Van Houten yang kena puk*lan dari Satpol PP

Posted by Makassar Infoku on Wednesday, July 14, 2021

Sumber : Instagram Makassar, Facebook Makassar Infoku, Makassar Dagang, Takalar Info,

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Wow! Beby Maembong Kini Digelar Mermaid Malaysia Gara-Gara Minat Watak Disney?🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook