Cinta & Perhubungan Realiti Hidup Viral

[VIDEO] “Papa Dekat Mana?”- Luahan Anak Pramugara MH370 Buat Netizen Sebak

Hari ini, telah genap 5 tahun kehilangan kapal penerbangan Malaysia Airlines MH370 tanpa jejak di Lautan Hindi. Hilang daripada radar ketika dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing, kehilangan pesawat Boeing 777 pada Mac 2014 itu telah menjadi persoalan dan misteri penerbangan yang terbesar di dunia sehingga ke hari ini. Kehilangan seramai 239 orang penumpang pesawat itu turut membelenggu ahli keluarga dan sahabat handai.

BACA: [VIDEO] “Muhamad Sayang Papa”- MH370 Kekal Misteri, Waris Tragedi Luah Rindu..

Lima tahun telah berlalu, ingatan waris mangsa MH370 kepada insan yang tersayang tidak pernah pudar termasuk isteri dan anak kepada pramugara pesawat tersebut, Mohd Hazrin Mohamed Hasnan. Meskipun telah pun meneruskan kehidupannya, Intan Maizura Othaman, 39, dan dua anaknya, Iman dan Muhammad mengakui sesekali terbit rasa rindu kepada suami dan bapa itu.

Melalui akaun Instagram milik Intan, ada dikongsikan video yang memperlihat anaknya itu meluahkan rasa rindu terhadap bapanya semalam.

“Muhammad nak cakap Muhammad sayang papa…nak tanya papa ada kat mana?”

Video tersebut telah menyayat hati warga netizen melihatkan anak kecil yang kini berusia 5 tahun meluahkan rasa sayang dan rindu terhadap bapa yang tidak pernah dilihatnya itu memandangkan kejadian malang itu berlaku ketika Muhammad masih lagi dalam kandungan ibunya. Lebih menyayat hati apabila video tersebut diakhiri dengan bacaan surah Al-Fatihah buat bapanya itu.

Menerusi ruangan komen posting tersebut, ramai meluahkan rasa sebak dan kagum dengan ketabahan Muhammad. Ratanya turut mendoakan kebahagiaan hidup Muhammad sekeluarga.

Muhammad pun dah 5 tahun la kan…anak yang pandai
Sedihhh Moga membesar jadi anak soleh…sebak pula tengok bila last video tu
Anak yang kuat Muhammad!

Intan Maizura juga ada memuatnaik sebuah posting khas sebagai nukilan buat suaminya itu.

Tahun ini masuk tahun kelima kehilangan you. I dah redha dengan semua ni dan I tau you dekat tempat yang lebih baik sekarang. Alhamdulillah. I bersyukur pada Allah diatas segala bantuan, keberkatan dan petunjuk yang Dia bagi untuk I hadapi semua ni. Bersyukur dikurniakan anak-anak yang comel dan berdikari. Mereka berdua rindu you sangat. Diorang kirim salam dekat you. Sebenarnya tak mudah untuk I hadapi semua ni tapi I kena tengok dari sudut positif.

I bersyukur sebab Allah buat I makin kuat dan happy hadapi cabaran setiap hari meskipun you takde dekat sisi I..I masih senyum, I masih ketawa tapi I kurang menangis. I taknak anak-anak nampak ibu dia menangis sedangkan I suruh diorang happy dan kuat. I doakan you siang dan malam. Allah tahu semuanya dan dia akan handle semuanya. You takkan hilang dari ingatan I B. You dan kenangan kita akan sentiasa ada dengan kami sampai bila-bila. Assalamualaikum B…Kami rindu you B…rindu sangat-sangat.

View this post on Instagram

8th March 2019 ❤️✈️ . It's the 5th year of not knowing where you about . I am redha with all this.. And I know that you in a good place. Alhamdulillah.. I am blessed and thankful to Allah for all His help, blessings and guidance for me to cope with everything. Blessed with an adorable and independent daughter and son. They both miss you a lot. They send their regards to you. Its never easy for me handle everything on my own however I have to look at this on the positive side. Take the negativity and turn it to positivity. My pain and sadness are incomparable with the unfortunate women who don't have money to buy food for her children's, for her family. the single mother who doesn't have a shelter to sit and sleep and many more out there whom still struggling with an abusive husband etc.. I am truly thankful to Allah for making me even stronger and happier facing the everyday challenges despite not having you around..I still smile, I still laugh but I cry less. Not gonna let the kids seeing mommy crying while I'm encouraging them to be happy and strong. I pray for you every day and night. The Almighty knows everything and He will take care of everything too.. you never vanish from my brain B. You and your sweet memories will forever be with us till eternity. Assalamualaikum B…. We miss you B.. Miss you a lot ❤️🌹❤️ #alhamdulillah #prayformh370 #prayforrainmh370 #rememberingmh370 #throwbackpicture #frankfurt

A post shared by AIRBNB HOST & LADY BOZZ (@intanmaizuraothaman) on

Sumber: IG intanmaizuraothaman

like
love
haha
wow
1
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.