Viral

[VIDEO] Padah Buat ‘Pelat’ Masa Voice, Member Bagi Tazkirah Free Dalam WhatsApp

Bila berbual dengan rakan sama ada secara bersemuka atau melalui telefon memang ada sahaja ragam yang tak kering gusi dibuatnya. Tidak terkecuali, budaya ‘membahan member’ dah menjadi seperti satu gurauan biasa yang boleh merapatkan lagi hubungan persahabatan. Begitulah ungkapan yang terlintas apabila menonton satu video yang melucukan hasil perkongsian daripada seorang pengendali akaun Twitter bernama @FaizUchida.

BACA: You Biasa Je Gadis Bengang, Ex WhatsApp Balik Declare Dah Temui Pengganti

Bayangkan ada seorang dalam group macam ini

Video berdurasi 1 minit 16 saat itu memaparkan paparan screenshot perbualan antara sekumpulan lelaki di WhatsApp. Dalam paparan tersebut, kita dapat mendengar adegan sindir-menyindir telah berlaku antara seorang lelaki dengan rakannya menerusi mesej pesanan suara.

Gambar sekadar hiasan

“Tolonglah.. Kalau boleh cakap betul-betul. Dunia dah tua”

Difahamkan, perkara itu bermula disebabkan teks pesanan suara yang dikirimkan oleh seorang lelaki dalam Group WhatsApp ini kedengaran tidak jelas. Lantas dengan tidak semena-mena, seorang lagi rakan telah tampil membalas pesanan tersebut dengan tazkirah ‘deep’ seakan-akan memerli pemuda berkenaan. Paling tak tahan, dia siap meletakkan iringan muzik latar untuk menambahkan lagi kesyahduan si pendengar.

Best dapat kawan macam ni. Terus azam 40 hari

Perkongsian itu nyata telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya kelihatan terhibur mendengar sketsa spontan tersebut selain berasa tidak keruan melihat persahabatan yang terjalin. Keseluruhannya, video itu telah mendapat lebih 59 ribu tontonan setakat ini.

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter FaizUchida

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram