Semasa

[VIDEO] Nangis Sumareh Sumbat Gol, Anak Aktres Dapat Pergi Match Malaysia-UAE!

Tatkala Malaysia berjaya membenamkan Indonesia dengan skor 3-2 dalam perlawanan pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 tempoh hari, laman sosial kita terus dipenuhi dengan berita gembira tersebut sehingga sekarang. Cubaan menjaringkan gol saat akhir yang dilakukan oleh seorang pemain bernama Muhamadou Sumareh telah memberi kemenangan kepada Skuad Harimau Malaya di Stadium Utama Gemora Bung Karno.

BACA : [VIDEO] Ajak Member Solat Guna Bahasa Korea, Siap Pakej Ala-Ala Kdrama Lagi!

Dalam pada itu, seorang kanak-kanak bernama Omar turut mencuri perhatian ramai apabila dia menjadi terlalu sebak dengan jaringan bermakna tersebut. Tak lama selepas itu, barulah diketahui bahawa Omar merupakan anak kepada aktres, Nadiya Nisaa.

Comel betul last-last tu…menang juga ye dik!

Detik-detik ketika dia meraikan kemenangan itu ada dikongsikan menerusi IG Story ibunya terlebih dahulu. Perasaan gembira apabila Sumareh berjaya menyumbat gol tidak dapat dikawal lagi sehingga dia mengalirkan air mata. Kemudian, video itu dikongsikan semula oleh beberapa individu di Twitter mereka.

Omar dapat escort player masa masuk padang nanti

Menyaksikan adik Omar, netizen terus memuji semangatnya yang dilihat sangat bangga tatkala Harimau Malaya meraih kemenangan tersebut. Seolah-olah sudah tertulis rezeki buat anak kecil berjiwa besar ini, dia dijemput oleh Presiden FAM bagi menghadiri perlawanan Malaysia menentang pasukan United Arab Emirates (UAE) yang akan berlangsung pada 10 September nanti.

Terima kasih kepada pihak FAM kerana merealisasikan impian Omar

Turut gembira dengan berita berkenaan, Nadiya Nisaa sendiri merasa terharu kerana anak lelakinya diberikan peluang sebegitu. Dia juga mendedahkan Omar memang amat menyukai sukan bola sepak dan sentiasa menyokong Skuad Harimau Malaya.

Semalam telah menjadi detik gembira buat saya dan keluarga. Kami terima respon yang sangat baik dari rakyat Malaysia bila Omar meraikan kemenangan Malaysia VS Indonesia pada Khamis lalu. Sukan menyatukan kita semua.

Sumber : Twitter Nadiya Nisaa, Ahmad Fazli Mohd Yadi, Taslim Razin, Jep dan Instagram Nadiya Nisaa

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×