Viral

[VIDEO] Ajak Member Solat Guna Bahasa Korea, Siap Pakej Ala-Ala Kdrama Lagi!

Bagi yang mempunyai pengalaman menetap dalam hostel bersama rakan-rakan, segala aktiviti harian yang dilakukan pastinya akan mencipta chemistry utuh. Kalau tak percaya, tanyalah sendiri pada kenalan yang pernah tinggal di sana. Sama juga seperti video yang viral di Twitter baru-baru ini menyaksikan telatah sekumpulan pelajar lelaki dari UiTM Lendu, Alor Gajah ketika ligat bergurau-senda dalam bilik mereka.

BACA : [VIDEO] Kantoikan Markah Add Maths Sendiri, Suami Isteri Ini Bikin Tergelak!

Member ajak solat pakai Bahasa Korea…

Siapa menyangka video pendek berdurasi 39 saat itu sudah mendapat hampir 54,000 retweet sejak dimuat naik pada tengah hari semalam. Ketika itu, mereka semua sedang sibuk untuk pergi menunaikan solat Jumaat. Namun tindakan remaja berbaju biru tatkala mahu mengajak rakannya untuk turut serta telah menghiburkan ramai.

Sudahlah tiba-tiba ‘terpacak’ di hadapan pintu bilik rakannya, sempat pula dia bercakap menggunakan Bahasa Korea yang entah apa-apa dialognya.

Meskipun apa yang dihamburkan tidak tepat dengan bahasa sebenar, namun penggunaan mimik muka serta nada suara tinggi memang mengingatkan kita kepada drama Korea yang biasa ditonton dalam televisyen. Sudah meraih setengah juta tontonan, rata-rata netizen mengakui terhibur dan babak ‘semburan air liur’ adalah antara yang paling win sekali.

Part sembur tu sebijik macam drama Korea

Apa yang dia cakap dalam Bahasa Korea tu? Tak faham aku

Aku rasa cara dia cute dengan mimik muka

Sumber : Twitter Imam Muda

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×