Inspirasi Semasa

[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak

[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak 1
Portal Cari Jodoh Muslim

Sharing is caring!

Tidak semua kanak-kanak dilahirkan dengan tubuh badan yang sihat dan sempurna. Sudah menjadi adat kehidupan, pasti ada kanak-kanak yang akan diuji dengan pelbagai jenis s4kit tertentu sehingga terpaksa tinggal di w4d untuk suatu jangka masa yang panjang. Situasi ini boleh disaksikan sendiri jika kita masuk ke w4ad pediatrik kanak-kanak di dalam h0spital. Mereka pastinya tidak dapat menikmat1 keseronokan masa muda seperti kanak-kanak yang lain.

Baca : Pakar Kanak-Kanak Dedah ‘Multiple Intelligence’ 3 Kanak-Kanak Viral & Cilik Ini

Apabila menerima kunjungan dari pelbagai pihak, mereka tentunya akan berasa teruja. Mewakili stesen radio Sinar FM, tiga orang selebriti iaitu Jep, Rahim dan Angah telah menziarahi w4d pediatrik kanak-kanak di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).


Jep, Rahim dan Angah ceriakan adik-adik di PPUM

Menurut mereka, ini ialah lawatan kali kedua yang dilakukan kerana sebelum ini, mereka juga pernah menziarahi kanak-kanak yang menghidapi s4kit k4nser. Sepanjang lawatan, mereka bertiga telah masuk ke beberapa bilik dan menyantuni semua penjaga bagi kanak-kanak tersebut. Situasi ini pastinya mampu menyebakkan hati sesiapa yang melihatnya.

[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak 2

[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak 3

Meskipun tidak mengetahui apa-apa, kanak-kanak yang kurang bernasib baik ini pastinya sedikit terhibur apabila menerima kunjungan dari orang yang mahu meraikan mereka di w4d tersebut. Ada juga kanak-kanak yang telah menjadi yatim piatu dan hanya dijaga oleh ibu saudaranya sahaja.


[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak 4

Menariknya tentang lawatan kali ini, pihak h0spital telah menunjukkan satu kawasan khas di mana ia merupakan ‘sekolah’ buat kanak-kanak di sini. Oleh kerana ada di antara mereka yang tidak boleh pergi ke sekolah akibat s4kit yang berpanjangan, mereka akan bersekolah di dalam h0spital agar tidak ketinggalan dalam pelajaran.

[VIDEO] Lawatan Rahim, Jep dan Angah Tambah Ceria W4d Pediatrik Kanak-Kanak 5

Bukan itu sahaja, pihak Sinar FM juga sempat memberikan sedikit sumbangan dan diharapkan ia boleh meringankan sedikit beban penjaga bagi kanak-kanak di dalam w4d pediatrik ini.


Sumber : Youtube Sinar

Kisah Dunia Advertisement Slot

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram


Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya