Hiburan Semasa Viral

“Akan Buat Saman Malu” – Akhirnya Che Ta Dedah Sikap Sebenar Bekas ‘Driver’…

Semalam kecoh di media sosial dengan isu seorang selebriti dan usahawan Rozita Che Wan yang enggan membayar gaji bekas pemandu peribadinya, Muhammad Riduan menerusi status yang dimuat naik di Facebook. Walau bagaimanapun, selepas didesak beberapa pihak Che Ta telah menglangsaikan gaji Riduan yang berjumlah RM2, 000 dan isu panas ini telah pun selesai.

BACA : “Alhamdulillah..” – Lepas Didesak, Che Ta Akhirnya Bayar Gaji Bekas Pemandu

Menerusi sebuah temu bual, Che Ta telah mengeluarkan kenyataan mengapa dia enggan membayar gaji bekas pemandunya itu supaya dapat menjernihkan keadaan agar  orang ramai tidak berfikiran negatif tentang dirinya.

Gaji bulan Februari dibayar agak lambat..banyak urusan kerja luar

Cumanya untuk bulan Mac, saya terlewat untuk bayar kerana saya tidak masuk ke pejabat bagi menguruskan hal-hal kerja termasuklah pembayaran gaji pekerja. Selalunya, saya akan bayar gaji mereka pada setiap hujung bulan ataupun paling lewat sebelum masuknya tarikh ketujuh bulan yang seterusnya.

Jika mengikut peruntukan yang ada di dalam Akta Pekerjaan 1955, memang setiap majikan seharusnya membayar gaji ataupun upah kepada pekerja paling lewat pada atau sebelum hari ketujuh pada setiap bulan.

Komen berbaur hasutan minta orang ramai buat laporan sekat IG Che Ta & suami

Dakwa kerja lebih masa tidak benar sama sekali

Jadual bulan Januari

Jadual bulan Februari

Tidur di pejabat & surau..malam jadi pemandu Grab sampai lewat pagi

Pernah terlelap ketika memandu..bah4yakan nyaw4 dia sekeluarga

Tambah Che Ta, dia akan membuat tuntutan saman malu di mahkamah dan meminta buat permohonan maaf secara terbuka daripada pihak Riduan kerana mengadakan cerita yang tidak benar sehingga jatuh fitnah serta memaluk4nnya. Tindakan yang tegas juga akan diambil ke atasnya.

Sumber : Mstar