Viral

[VIDEO] Lawak! Pro Canselor Pun Hairan Tengok Graduan Ini Lupa Ambil Skrol

Sebut sahaja musim konvokesyen, sudah pasti para graduan akan berdebar. Mana taknya, biarpun cuma berada di atas pentas kurang daripada 5 saat untuk mengambil skrol atau buku sijil, tapi itulah hari yang sangat dinantikan oleh setiap graduan yang telah memerah keringat dan berjuang pagi petang siang malam demi mendapatkan segulung ijazah mahupun diploma selama tempoh beberapa tahun di universiti ataupun kolej masing-masing.

BACA: “Takkan Tak Kerja” – Ramai Sebak Bapa Tak Datang Konvo Tapi Anak Pula Dikecam

Pada tarikh 10 dan 11 April yang lalu, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Melaka baru sahaja melansungkan istiadat konvokesyen kali ke-90 dengan jayanya, dan dihadiri oleh Pro Canselor UiTM iaitu YBhg. Tan Sri Datuk Seri Panglima Dr. Abdul Rahman Arshad.

Menariknya, sepanjang istiadat itu berlangsuung, seorang graduan bernama Azam berdepan detik melucukan apabila telah terlajak langkah untuk mengambil skrol yang bakal diterimanya. Dia juga sempat memandang semula Pro Canselor tersebut sebelum berpatah balik dan akhirnya menerima skrol tersebut seperti rakan-rakan yang lain.

Confident betul jalan sampai terlepas ambil skrol

Sempat bertentang mata eh!

Semasa moment lucu ini berlangsung, dikhabarkan juga seluruh dewan berseloroh gelak dan bertepuk tangan gara-gara ragam Azam yang tidak disengajakan itu.

Eh bukan kena ambil something ke?

Baru dimuatnaik beberapa jam di laman Twitter, video lawak ini telah dikongsi oleh ramai netizen yang sangat trhibur dengan gelagat spontan graduan tersebut.

Muka cover malu okay

Apa dia fikir? Hahaha

Nervous sangat tu

Sumber: Twitter IkwanSyafiq