Cinta & Perhubungan Inspirasi Santai

Panik Jadi Bidan Kucing, Lelaki Ini Ingat Dah Terpotong Kaki Kucing! Rupanya…

Memiliki haiwan peliharaan di rumah bukan sahaja menjadi peneman dan penghibur kepada si pemilik, malah boleh dianggap seperti ahli keluarga sendiri. Sesiapa yang memiliki haiwan peliharaan pasti akan hilang rasa keletihan tatkala si comel menunggu kepulangan kita di hadapan pintu. Namun, pasti ada di antara kita yang pernah merasai pengalaman menjadi ‘bidan’ kepada haiwan peliharaan melahirkan anak mahupun yang dilahirkan istimewa.

BACA: Bela Kucing Terbiar Cacat Sikap Penyayang Maya Karin Dipuji Ramai

Begitulah apa yang boleh dikongsikan kepada seorang pengguna laman Twitter bernama Muhammad Nur Hizami Abd Rahim tular gara-gara memuat naik kisah seekor kucing memiliki dua kaki yang diberi nama Max. Akibat keunikan dan kecomelan Max telah menarik perhatian ramai sehingga tweet yang dibuat oleh Hizami mencecah 16, 000 retweet daripada netizen.

Hizami juga berkongsi kisah mendebarkan tetapi kelakar apabila terpaksa menjadi seorang ‘bidan’ untuk menyambut kelahiran 10 ekor anak kucing dan itulah pertama kali dia sedari akan keadaan Max yang hanya mempunyai dua kaki.

Rupanya memang tak ada kaki

Seram bila tengok dia memanjat pakai dua kaki sahaja

Buka akaun Instagram khusus

Sayang Max lebih sikit berbanding yang lain

Sumber: Twitter HizamiLi & Mstar IG maxx.purr