Cinta & Perhubungan Realiti Hidup Viral

[VIDEO] Lama Menduda, Atuk 103 Tahun Akhirnya Kahwin Semula Dengan Wanita Muda

[VIDEO] Lama Menduda, Atuk 103 Tahun Akhirnya Kahwin Semula Dengan Wanita Muda 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Setiap orang pasti mempunyai impian untuk mendirikan rumah tangga. Tambahan pula, jika kita lihat lelaki sekarang cenderung memilih untuk berkahwin dengan wanita yang lebih berumur. Namun, seperti yang kita tahu usia bukanlah penghalang kepada dua hati untuk mengejar kebahagian yang diidamkan. Seperti datuk ini, lain pula kisahnya apabila berkahwin dengan seorang wanita 66 tahun lebih muda daripada usianya.


BACA : Padah Suka Kacau Perempuan Balik Kerja, Akhirnya Diajak Berkahwin

Menikah semula atas nasihat keluarga

Video yang tular di media sosial itu memaparkan seorang lelaki bernama Muhammade, 103 tahun telah menikahi  Indo Alang, 37 tahun di Wajo Sulsel, Indonesia pada Februari yang lalu. Difahamkan, Muhammade merupakan seorang pejuang kemerdekaan terdahulu dan dia akhirnya telah mengambil keputusan untuk bernikah semula atas nasihat daripada ahli keluarga.

[VIDEO] Lama Menduda, Atuk 103 Tahun Akhirnya Kahwin Semula Dengan Wanita Muda 2

Hadiah sebentuk cincin dan mas kahwin 5 juta rupiah

Memetik laporan Harian Metro, Muhammade pernah berkahwin sebelum ini namun jodoh mereka tidak panjang seperti yang diharapkan apabila isterinya dijemput Ilahi 8 tahun lalu. Sewaktu hari pernikahan dengan isteri barunya, dia dikatakan telah menghadiahkan sebentuk cincin emas dan mas kahwin sebanyak lima juta rupiah bersamaan RM1459.


[VIDEO] Lama Menduda, Atuk 103 Tahun Akhirnya Kahwin Semula Dengan Wanita Muda 3

Tiada siapa lagi nak menguruskan diri (minit ke 3:10)

Ternyata berita tentang perkahwinan ini telah mencuri perhatian netizen dan rata-rata mereka seakan tidak percaya dengan berita tersebut. Difahamkan mereka sangat bahagia dengan perkahwinan ini sekali gus membuatkan netizen kagum kerana jarak umur mereka yang sangat ketara.


Tiada siapa lagi nak menguruskan diri. Saya suruh orang carikan calon isteri. Dia cakap ada, saya punya adik – Muhammade

Sumber : Youtube Tribunnews Facebook Harian Metro

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?
🔥Sempat Berbalas Ayat Masa Perit Bersalin, Scene ‘Tak Logik’ RASN Curi Tumpuan

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram