Inspirasi mistik seram

Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada ‘Benda’ Ajak Gurau Masa Hiking

Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Apabila kita memasuki sesuatu kawasan yang baru terutama sekali hutan atau pergunungan, pasti akan ada pengalaman mistik berlaku. Antara cerita sering didengari adalah seperti kejadian ditegur, sesat dan bermacam lagi yang boleh menegakkan bulu roma. Aktress cantik Catriona Ross juga tidak terkecuali turut mengalami pengalaman seram ketika mendaki sebuah gunung beberapa tahun lalu.

BACA: ‘Jumpa Botol Tertanam Di Kubur Ibu Ayah’ -Lelaki Ini Kongsi Kisah Misteri…

Berjaya tawan Bukit Kutu

Beberapa hari lepas melalui laman Instagram miliknya, Catriona Ross atau nama sebenarnya Catriona Norhayati Ross binti Bahrin Ross telah memuat naik beberapa keping gambarnya berjaya menawan sebuah bukit. Dalam posting tersebut, aktress jelita ini sedang memulakan latihan pendakian bersama seorang pelakon lelaki iaitu Azhan Rani. Training yang sedang dijalankan adalah kerana Catriona ingin mendaki gunung tertinggi di dunia.

View this post on Instagram

Last year, bila Han jejak kaki ke Everest Base Camp, he made a video for me saying β€˜Cat, insha allah, you pun akan sampai jugak to EBC!’ Fuhhh, i cried buckets 😭😭 . @azhan_rani tau how much i wanted to experience it for myself and Alhamdulilah, tahun ni, dengan izin Allah, i and peserta-peserta dah mula training. Today was one of it. Hari ni jugak kali pertama boleh on track sama dengan Han walau dah bertahun kami plan nak hike sama … Walau pun track maha biadap πŸ˜… tapi seronok sebab i had positive buddies antara nya hiker kental @zainurimisfar & kak @sueniez4busu ! Thanks for today ! . #catrionahikes #sar #summitattackresources #sartoebc #oneteamonedream #cargasss #climbsafetogetherfriendshipstayforever

A post shared by Cat Ross (@catrionabrianross) on

Mengimbau kembali pendakian Gunung Irau

Baru-baru ini, Catriona sempat mededahkan sebuah pengalaman mistik bersama Media Hiburan. Memetik daripada laporan portal berkenaan, Catriona mengimbau kembali pengalaman mistik yang dialami dua tahun lepas ketika mendaki sebuah gunung di Tanah Tinggi Cameron. Sebelum memulakan pendakian tersebut, dia tidak pernah terfikir pun sebarang pengalaman mistik, malahan dia sebenarnya memilih untuk tidak mempercayainya.


Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 2

Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 3

Terus berjalan sambil membaca ayat suci Al-Quran

Sambung aktress berumur 39 tahun ini, kumpulan pendaki yang disertai mengalmi sesat ditambah pula cuaca sejuk dan hujan. Mereka tidak boleh untuk berkata apa-apa selain daripada membaca doa dan ayat suci Al-Quran sambil meneruskan perjalanan. Catriona akhirnya mengakui kewujudan makhluk mistik dan menganggap apa yang telah terjadi sebagai satu pengajaran buat dirinya.

Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 4


Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 5

Enggan Percaya Soal Mistik, Akhirnya Terkedu Ada 'Benda' Ajak Gurau Masa Hiking 6

Sumber: IG Catriona Ross, FB Media Hiburan


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram