International Santai Viral

[VIDEO] Kesian! Tengok Reaksi Budak Ini Bila Ternampak Bantal Busuknya Dibasuh

Walaupun bentuknya lusuh dan berbau kusam, namun ‘bantal busuk’ adalah peneman setia dan mempunyai keistimewaan sendiri bagi sesetengah orang, tak kira kanak-kanak ataupun dewasa. Oleh kerana bantal ini sudah ibarat isi dan kuku, jika terpisah walau sekejap pun, pasti mereka akan meraung sedih kerana tidur malam sudah tidak lagi sempurna seperti dahulu.

BACA: “Baby Nangis Pun Dia Senyum Je” – Kisah Bapa Mithali Ini Buat Ramai Tersentuh!

Gambar sekadar hiasan

Pada tahun lalu, seorang kanak-kanak berusia 2 tahun dari Korea Selatan telah menjadi tumpuan ramai di Internet apabila dia mengetahui yang ibunya sedang mencuci bantal busuk dan selimut kesayangannya.

Menerusi paparan yang sempat dirakam oleh ibunya itu, dapat dilihat bahawa si anak sangat kecewa dan terkejut apabila ternampak peneman kesayangannya sedang dicuci sedang berputar-putar dalam mesin basuh tersebut. Dia hanya mampu meraung sekuat hati sambil menunjukkan tangan kecilnya ke arah mesin basuh, mungkin menyuruh ibunya untuk mengeluarkan semua barangan tersebut.

Menangis tengok bantal busuknya dibasuh…

Ternyata perkara itu juga mendapat banyak komen dan reaksi daripada masyarakat di Malaysia yang turut mengamalkan pemberian bantal busuk kepada anak-anak kecil.

Sedihnya bantal masuk mesin ye…

Bukan budak..orang tua pun ada camtu

Dia sedih tengok member berpusing2 dalam tu minta tolong

Ni boleh buat gaduh ni…hahaha

Sumber: IG yeji_0102 & FB Era Baru