Inspirasi Santai Viral

[VIDEO] Kembalikan Nostalgia Lama, Pertandingan Beyblade Ini Dipuji Ramai!

Permainan ‘beyblade’ sebenarnya pernah popular suatu ketika dahulu apabila menjadi kegilaan ramai kanak-kanak di negara ini sewaktu zaman tiada gajet sehingga ada yang sanggup mengumpulkan pelbagai koleksi peribadi. Namun begitu, dengan kewujudan gajet-gajet canggih yang sering digunakan dalam kehidupan seharian telah membuatkan kanak-kanak ini menjadi semakin lalai dan kurang berkomunikasi sesama mereka.

BACA : [VIDEO] Bela 30 Ekor Ikan Arapaima Di Kolam Terbuka, Dato’ Aliff Undang Padah?

Gambar Sekadar Hiasan

Tidak mahu perkara itu terus menghantui kehidupan kanak-kanak, sebuah pertandingan khas permainan ini telah diadakan pada 14 April yang lalu bertempat di Teratak Ajam Bay Butterworth, Pulau Pinang dan hadiah-hadiah turut disediakan buat para pemenang.

Video sekitar pertandingan tersebut pula telah dimuatnaik di laman Twitter saudara Zuhaili Mat Yusoff baru-baru ini.

Pertandingan Beyblade Burst 2019

Antara hadiah yang ditawarkan…

Ramai kan tak main phone!

Para pemenang dengan hadiah masing-masing

Ternyata perkongsian tersebut telah mencuri tumpuan rata-rata netizen yang turut menyokong pertandingan sihat seperti ini, khususnya buat golongan kanak-kanak.

Sumpah bagus…pastu dapat kurangkan aktiviti lajak

Zaman aku beyblade dulu…aku dah tarik aku lari

Aku support benda ni…better gila dari basikal lajak

Rindu zaman beyblade berapi hahaha

Tak adil sebab benda tu bukan untuk budak je…aku pun nak join!

Sumber : Twitter Zuhaili Mat Yusoff

like
1
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.