Viral Hiburan

[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara

[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Siapa sangka isu 2018 melibatkan Janna Nick yang didakwa mempersendakan pemergian artis K-Pop kini menjadi hangat semula. Ia susulan ada pihak tidak bertanggungjawab yang bertindak memuat naik video lama. Tidak cukup dengan itu, ramai yang bertambah bengang apabila dia melabelkan salah satu watak dalam telemovienya dengan nama ‘Lisa BLACKPIG’.


BACA : Panas Isu Persendakan Artis K-Pop, Netizen Pakat Buat Video Sound Janna Nick

[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara 2

[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara 3

Akibat kontroversi Janna Nick, pelajar Malaysia kena tempias kebencian

Dek kerana ada unsur fitnah dalam kontroversi kali ini, Janna sudah pun membuat laporan polis untuk menangani kekecohan yang telah tercetus. Tidak ketinggalan, difahamkan pelajar Malaysia yang berada di Korea kini mula dipandang rendah sehingga mereka ditendang keluar daripada group belajar. Semuanya gara-gara kebencian yang timbul rentetan kontroversi melibatkan pelakon ‘Marry Me Seniorita’ terbabit.

[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara 4

Ramai sangat yang DM suruh cakap pasal Janna Nick

Ekoran itu, Caprice yang selalu bersuara mengenai isu semasa sempat juga berkongsikan pendapat peribadinya selepas mendapat permintaan ramai. Selain menyifatkan bahawa peminat K-Pop adalah hardcore dan amat peka terhadap isu-su sensitif sebegini, rappers berkenaan merasakan ia sedikit sebanyak boleh mencemarkan nama Malaysia.


[VIDEO] Janna Nick Perlekeh Artis K-Pop Cemar Nama Malaysia? Caprice Bersuara 5

Lain orang lain taste…Kita kena hormat

Lain orang lain citarasa, dia menyuarakan harapan agar kita semua lebih hormat kepada minat yang dilakukan oleh orang lain. Sejak dimuat naik, video itu sudah meraih hampir 200,000 jumlah tontonan.


Sumber : Instagram Caprice

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram