Fesyen & Gaya Hidup Hiburan Santai

[VIDEO] “Hilang Adat Budaya Kita” – Parti Bujang Nelydia Pula Cetus Kecaman…

Hampir menamatkan zaman bujangnya, Nelydia Senrose kini sedang sakan mempersiap diri untuk bergelar isteri kepada seorang usahawan bernama Hafez. Terdahulu ada mengadakan bridal shower serba mewah di Ritz Carlton, Kuala Lumpur untuk kenalan rapat, semalam Nelydia Senrose dikejutkan dengan parti bujang yang dirancang oleh adik-beradik dan kenalan rapatnya di sebuah hotel, bertemakan baju tidur.

BACA: “Kenapa Ikut Adat Kristian?”-Buat Acara Baling Bunga, Nelydia Diselar Netizen

Tema 50 Shades of Roses..

Acara ‘bachelorette party‘ yang dianamakan 50 Shades of Roses itu turut dihadiri kenalan artis seperti Nadiyah Sahab, Adeline Tsen, dan Aprena Manrose.

Sebahagain daripada acara bachalerotte party itu, tetamu yang hadir ada membuat sebuah tarian khas untuk menghiburkan Nelydia di sebuah kamar tidur. Video tarian tersebut ada dikongsikan oleh Nelydia dan beberapa rakan artis di story Instagram mereka.

Terdapat juga pihak yang membuat kompilasi video-video tersebut dan dimuatnaik ke Youtube.

Sama seperti acara bridal shower yang sebelum ini yang dilihat seperti terlalu mengikut budaya Barat, acara parti bujang itu turut menerima kritikan yang sama daripada netizen yang beranggapan acara ‘bachelorette party’ itu terlalu Barat dan tidak selari dengan ajaran agama Is1am.

Hilang adat dan budaya kita…bangga dengan budaya barat
Beginikah caranya utk dapat kerberkatan dari Allah nak tempuh alam perkahwinan
Amende diorang…nak kahwin perlu ke buat benda ni semua
Ish majlis apa macam ni…pelik2 betul la artis sekarang

Sumber: IG nelydiasenrose, Youtube Pinky Minky