Semasa Viral

[VIDEO] Handphone Dicuri Masa Shopping Baju, Gadis Ini Dedah Muka Si Pencuri!

Kejadian mencuri atau pickpockets ketika sedang sibuk melakukan sesuatu urusan di tempat terbuka bukanlah perkara yang berlaku di negara ini. Mereka membuat ‘kerja’ itu secara diam-diam dan sangat pantas tanpa disedari oleh si m4ngsa. Begitulah yang terjadi kepada seorang gadis di Twitter sewaktu dia sedang memilih baju di Sunway Pyramid baru-baru ini.

BACA : Jangan Pergi Klebang Masa Maghrib, M4ngsa Buka Cerita Kereta Dipecah Pencuri!

Gadis bernama Farhana Rosli ini berkongsi rakaman CCTV pusat beli-belah berkenaan bagi mengenalpasti dan mendedahkan wajah si pencuri terbabit! Aksinya itu dilakukan dengan pantas sekali.

Anda fikir mungkin takkan pernah berlaku kepada anda. Pencuri menyer4ng apabila anda kurang menjangkakan mereka. Saya tahu untuk mendapatkan telefon saya kembali adalah sangat mustahil tapi saya mengharapkan seperti sesuatu perlu dilakukan supaya orang-orang ini tidak mudah mencuri dan melarikan diri.

Tolong lihat video dalam slow motion. Saat ke 0:17, daripada video pertama anda boleh lihat gadis yang memakai baju putih itu menyerahkan telefon saya kepada gadis memakai hijab. Beberapa saat kemudian, mereka meninggaIkan kedai.

Pemikiran yang berani tapi saya harap saya akan jadi m4ngsa yang terakhir. Jadi tolong guys, berhati-hati dengan barang-barang anda.

Ternyata gelagat 2 orang pencuri ini telah menimbulkan pelbagai reaksi daripada para netizen dan meninggaIkan komen mereka berkaitan insiden itu.

Laju boss tangan

Okay takut nak letak fon kat kocek (poket) beg dah

Expert mencuri girl 2 orang ni…tak nampak pun kecurian

Ni dah pro ni…Tengok cara dia plan sorang duduk depan sorang duduk belakang

Sumber : Twitter farhanarosli__