Hiburan

[VIDEO] Gelar Muka Penonton ‘Bomoh’ Di Konsert GV5, Dato Aliff Syukri Dikecam!

Pada minggu lepas, usahawan terkemuka Malaysia, Dato Aliff Syukri telah diangkat sebagai seorang ‘wira’ oleh netizen kerana menyelamatkan Zamani daripada tersingkir dengan kuasa imuniti penaja. Dan ternyata, kuasa tersebut berbaloi apabila Zamani telah berjaya memukau penonton pada minggu ke-6 Konsert Gegar Vaganza semalam.

BACA: Petronas Berjanji CSR Akan Diberi Tanggungjawab Utama Di Sarawak

Namun lain pula yang terjadi pada minggu ini apabila pengasas produk kecantikan itu telah membuat satu tindakan yang dianggap agak kasar dan melampau oleh para netizen. Jika sebelum ini beliau terpalit dengan kontroversi bersama juri GV5, semalam beliau dikecam ramai kerana memburukkan imej seorang penonton pula.

Sewaktu sesi mempromosikan produk dalam konsert tersebut, Dato Aliff Syukri menyatakan yang beliau ingin mencari seorang penonton yang mempunyai wajah yang hodoh untuk dijadikan sebagai testimoni produknya. Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah beliau turut meletakkan produk berkenaan pada wajah gadis yang terpilih dan meratakannya menggunakan jari beliau.

Dato Aliff Syukri Gelar Penonton ‘Bomoh’

Selain gadis tersebut, beliau turut membahan peserta GV5, Amelina dan tetamu jemputan, Santesh kerana tidak putih melepak seperti dirinya. Dalam pada itu, perkara tersebut turut dikesalkan oleh seorang lagi ikon usahawan Malaysia, iaitu Dato’ Fazley Yaakob.

Menerusi status yang dimuatnaik oleh beliau sejurus kejadian tersebut berlaku, Dato’ Fazley menyifatkan tindakan daripada penaja utama Gegar Vaganza itu seperti jumud dan melulu.

It’s too much jika sekadar untuk marketing

Di ruangan media sosial rasmi Dato’Aliff Syukri pula, pelbagai komen tidak puas hati telah diluahkan oleh para netizen. Rata-rata mereka berpendapat perkara tersebut adalah tidak wajar dan hanya mengaibkan gadis berkenaan sahaja.

Cari rezeki halal but… promote can be haram

Dato Vida lagi ok la jadi penaja

Umpama Dato tak respect orang jela

Janganlah cakap tentang warna kulit

Next time jaga adab k

Sumber: Youtube Astro Gempak, IG aliffsyukriterlajaklaris & fazleyyaakob