Hiburan

[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap

[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Program pencarian bakat baharu iaitu Mentor Milenia 2019 telah pun melabuhkan tirainya semalam dengan menampilkan empat finalis iaitu Apex, Rika Riana, Aedy Kama dan Daus Husny. Malam yang penuh gilang-gemilang ini telah menjadi detik paling manis buat peserta dari Kuala Terengganu iaitu Apex apabila dinobatkan sebagai juara. Membawakan dua tugasan, kesemua bintang telah diadili oleh barisan juri seperti Datuk Syafinaz, Faizal tahir dan Altimet.


BACA: [VIDEO] Nyanyian Persis Recording, Persembahan Ernie Zakri Buat Ramai Meremang

Nyanyian duet Daus Husny & Ernie Zakri

Tidak terkecuali, persembahan daripada Daus Husny bersama mentor iaitu Ernie Zakri menerusi lagu dendangan asal Alleycat bertajuk ‘Kerana’ turut mencuri perhatian netizen. Membawakan sedikit kelainan daripada melodi asal, gandingan suara antara kedua-dua mereka tampak serasi sehingga mendapat sorakan gemuruh daripada penonton. Bahkan, bintang berusia 20 tahun itu telah dinobatkan sebagai naib juara pada musim ini.

[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap 2

Awak penyanyi yang baik – Faizal Tahir

Menurut juri jemputan, Faizal Tahir menyifatkan penyanyi itu sangat bertuah kerana mampu bekerjasama dengan seorang mentor yang cukup bagus. Sementara itu, dia juga memuji peserta itu kerana menggunakan pentas dengan begitu selesa sekali. Dengan usianya yang masih muda, komposer itu percaya bahawa Daus mempunyai peluang yang cerah dalam industri hiburan tanah air.


Sangat menyentuh perasaan. Meremang dengar..

Biarpun rezeki tidak menyebelahi Daus untuk merangkul gelaran juara, namun netizen sangat berpuas hati dengan persembahan yang ditampilkan terutamanya menerusi lagu duet. Rata-ratanya terhibur dengan paduan suara mereka dan menyifatkan ia adalah persembahan terbaik sepanjang konsert akhir tersebut. Tidak kurangnya juga, netizen turut melemparkan pujian kepada Ernie kerana bijak mengasah bakat Daus selama ini.


[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap 3

[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap 4

[VIDEO] Emosi Nyanyi Lagu Alleycat, Duet Ernie Zakri & Protege Dipuji Mantap 5

Sumber: Youtube TV9Malaysia Official

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook